Seat

Auto-wellness: van kleurbehandeling tot laktherapie

Een wellness center, cabines met hogedruk-jets, een sauna en vele verschillende behandelingen… De lakstraat van SEAT in Barcelona biedt nagenoeg elke therapie die doorgaans ook in de meeste exclusieve spa-resorts te vinden is. Elke nieuwe auto ondergaat hier zes uur lang een schoonheidsbehandeling voor het allerbeste resultaat, voordat ‘ie de weg op mag.

Thermale baden

De behandeling van een auto begint bij de dompelbaden, een ruim 51.500 m2 grote hal waar 314 medewerkers en 32 robots zich over hem ontfermen. Hier wordt een auto negen maal ondergedompeld, afgewisseld met vijf sprinklerdouches. Vervolgens wordt de auto voorzien van een solide foundation, om hem te behoeden tegen corrosie en waterlekkage. Een speciale isolatiespray onderdrukt ongewenste (rij)geluiden.

Sauna

Alle behandelingen – zowel in deze dompelbaden als op andere afdelingen van deze unieke spa – worden gevolgd door een droogproces. Dat gebeurt in speciale ovens, de zogenaamde sauna, waarvan er zes in het volledige lakbehandelingsproces zijn opgenomen. De temperatuur van deze sauna’s varieert tussen de 45 en 180 graden, en zo’n sessie duurt ongeveer 30 tot 35 minuten.

Kleurbehandeling

Vervolgens verplaatst de auto zich naar workshop 5, waar 587 schoonheidsspecialisten en 175 robots zich uitsluitend bezighouden met het mooi maken van de carrosserie. De eerste stap is daar de keuze voor de teint uit een uitgebreid kleurenpallet. Dankzij de huidige personalisatiemogelijkheden zijn er voor de SEAT Arona bijvoorbeeld bijna 70 kleurcombinaties mogelijk.

Kleurtherapie

Waar in een spa normaal gesproken de kracht van waterstralen wordt gebruikt als therapie, wordt diezelfde techniek hier toegepast met verf. Tweeënhalve kilo per auto, om specifiek te zijn. De kleur wordt aangebracht in speciale cabines die zijn voorzien van een ventilatiesysteem dat zelfs het kleinste stofdeeltje bij de lakbehandeling weghoudt. 84 robots voeren de kleuring uit, bij een temperatuur die varieert tussen de 21 en 25 graden. In totaal brengen ze zeven kleurlagen aan, elk zo dun als een haar maar tegelijkertijd zo hard als steen.

Chromotherapie voor een pure huid 

De laatste spa-sessie voor een nieuwe SEAT is chromotherapie, als ultieme controle van alle voorgaande behandelingen. Onder een rood licht schuift de auto door een scanner waarbij er in 43 seconden tijd liefst 50.568 foto’s worden gemaakt door 28 camera’s die elk 42 foto’s per seconde schieten. Op deze manier wordt de carrosserie tot op de millimeter nauwkeurig gecheckt op onzuiverheden. 

Na een bezoek aan deze wellness kan een nieuwe SEAT de weg op, om daar te flaneren met zijn kleurvolle verschijning.

Geef een antwoord