Land Rover

Outdoor-sportkledingfabrikant Musto en speelgoedfabrikant LEGO nieuwe partners van Land Rover

Land Rover luistert de wereldpremière van de nieuwe Defender op de IAA in Frankfurt op met een collectie outdoor-sportkleding – in samenwerking met het merk Musto – en een zeer gedetailleerde bouwdoos van LEGO Technic.

LEGO heeft de nieuwe Defender van LEGO Technic ontwikkeld in samenwerking met Land Rover en introduceert de bouwdoos tegelijk met de échte nieuwe Land Rover Defender op de internationale autoshow IAA in Frankfurt. De bouwdoos bevat 2.573 onderdelen en combineert de creativiteit van LEGO met het direct herkenbare silhouet van de nieuwe Defender en zijn ongekende mogelijkheden. De Defender van LEGO Technic imiteert zijn voorbeeld met tal van realistische elementen en functies. Zoals de voorbeeldgetrouwe carrosserie en wielen, de vierwielaandrijving met drie differentiëlen, de volledig onafhankelijke wielophanging, de werkende lier en de meest verfijnde versnellingsbak die LEGO Technic ooit gemaakt heeft. Elk onderdeel en elke component is ontwikkeld om autoliefhebbers en LEGO-fans een onvergetelijke bouwervaring te bieden.

Niels Henrik Horsted, Marketing Director van LEGO Group, vertelt:“With every LEGO element, children can build anything they can imagine. I’m very excited about this new model – a truly impressive job done by our LEGO Group designers. Together with Land Rover, we’ve blended elements, design and innovative engineering into a set that shows the boundless creativity of LEGO play, and that with LEGO Technic you can build for real.”

De nieuwe Land Rover Defender van LEGO Technic is per 1 oktober a.s. online leverbaar.

De Above and Beyond-collectie
De Above and Beyond-collectie van Land Rover omvat sportieve outdoor-kleding en technische uitrusting voor dames en heren. De collectie is geïnspireerd op de stoere duurzaamheid van de nieuwe Land Rover Defender en maakt gebruik van de vijftig jaar ervaring die Musto inmiddels heeft opgebouwd als wereldwijd toonaangevende outdoor-sportkledingfabrikant.

Innovaties in de collectie zijn onder meer het gelaste thermojack met geïntegreerde RECCO-antenne. Daarmee is de drager van het jack door hulpdiensten gemakkelijker te vinden als hij in moeilijk toegankelijk gebied in problemen raakt. Het jack is verder voorzien van zakken die zijn gevoerd met PrimaLoft Aerogel. Dat zorgt ervoor dat de accu van de mobiele telefoon minder snel leeg raakt.

Het hybride Rodinia-jack is voorzien van YKK Quickburst-ritsen, waarmee het in enkele seconden is om te vormen tot een vest. Het jack is verder voorzien van PrimaLoft Black Eco-isolatie – een alternatief dat bijzonder licht, comfortabel en flexibel is en ervoor zorgt dat de drager minder lagen kleding nodig heeft om zichzelf warm te houden.

Joe Sinclair, Jaguar Land Rover Director of Branded Goods and Licensing, vertelt:“The New Land Rover Defender is pushing the boundaries of automotive design, and we took this as inspiration to work with Musto to create our most advanced, technical and capable performance collection yet. Our ambition was to launch a specialist range of clothing and equipment that united the world-class capabilities of the Defender with our customers’ thirst for adventure.”

Paul Stoneham, Musto Executive Chairman:“Designing technical performance clothing is at the very core of our expertise at Musto and this partnership with Land Rover brings together two innovative British brands, both with a strong heritage. The Above and Beyond collection will provide adventurers of all types with the protection on the outside that will allow them to perform at their very best from the inside thanks to the state-of-the-art material technology, durability and comfort of the range.”

De Above and Beyond-collectie bevat verder stevige kruiken en flessen, een pen waarmee je ook in extreme omstandigheden kunt schrijven en een unieke activity belt met een ANSI COBRA-gesp en ultrasterk weefsel met een treksterkte van maar liefst 6.000 kilogram.

Geef een antwoord