Maserati

Maserati lanceert nieuwe Levante GTS tijdens Goodwood Festival of Speed

De nieuwe Maserati Levante GTS maakte zijn werelddebuut tijdens het vijfentwintigste Goodwood Festival of Speed (12 – 15 juli). Hij is verwant aan het Levante Trofeo-topmodel en wordt aangedreven door een 550 pk sterke V8. Het Goodwood Festival of Speed wordt sinds 1993 gehouden en trekt dit jaar naar verwachting zo’n 200.000 bezoekers.

De twinturbo V8 van de Maserati Levante GTS heeft dezelfde V90-architectuur als de 3,8 liter motor in de Quattroporte GTS, maar is aangepast om te kunnen werken met de intelligente Q4-vierwielaandrijving van de Levante. Hij levert nu 404 kW/550 pk bij 6.250 tpm en een koppel van 730 Nm tussen 2.500 en 5.000 tpm. Zoals alle benzinemotoren van Maserati wordt de achtcilinder in Maranello gebouwd door Ferrari.

Dankzij zijn uitstekende pk-gewichtsverhouding van 3,9 kg/pk lanceert de Levante GTS zichzelf in slechts 4,2 seconden van stilstand naar 100 km/u. Zijn topsnelheid ligt op 292 km/u. Het stijve en perfect gebalanceerde chassis van de Levante GTS is optimaal afgesteld om met de kracht van de achtcilinder-SUV te kunnen omgaan.

Het opvallende design van de Levante GTS doet denken aan dat van de sportieve Levante Trofeo, met name door zijn lagere voor- en achterbumper. In het interieur zijn sportpedalen, een Harman Kardon-audiosysteem met veertien speakers en Full Premium-leer standaard. Optioneel kan worden gekozen voor Pieno Fiore-leer.

De hele Levante-reeks profiteert van nieuwe opties, zoals Adaptive Full LED Matrix-koplampen. Standaard is Integrated Vehicle Control, dat al op de Ghibli en Quattroporte wordt geleverd. Het werkt actief aan het verbeteren van de stabiliteit en zorgt voor meer veiligheid, rijdynamiek en betere prestaties.

Updates voor de Ghibli, Quattroporte en Levante

Alle varianten van de Ghibli, Quattroporte en Levante hebben nu een vernieuwde schakelpook, die eerder debuteerde op de Levante Trofeo. Hij heeft een nog intuïtiever schakelpatroon en werkt met kortere slagen. Daarbij hoeft de bestuurder de pook alleen maar van rechts naar links te bewegen om te schakelen tussen de automatische en handmatige modus van de achttraps ZF-transmissie. Met de nieuwe P-knop is de versnellingsbak gemakkelijk in de parkeerstand te zetten.

In alle drie modellen is het MTC+-infotainmentsysteem opgewaardeerd met andere graphics en een verbeterde bediening van de climate control. Ook nieuw is het optionele Pieno Fiore-leer, dat bekendstaat om zijn natuurlijke en zachte textuur en zijn unieke karakter. Het kan in de Ghibli, Quattroporte en Levante worden besteld in drie kleuren: zwart, rood en bruin. Maserati biedt ook twee nieuwe hoogglans interieurafwerkingen aan voor de Ghibli en Quattroporte. Voor de Levante zijn dat er zelfs drie.

In het modeljaar 2019 zijn er tien exterieurkleuren leverbaar voor de Quattroporte en elf voor de Ghibli en Levante. Volledig nieuw zijn het iconische Rosso Potente en het diepdonkere Blu Nobile. Veranderingen aan de Quattroporte GTS GranSport zijn er in de vorm van specifiek voor het model ontworpen zijskirts en een eigen grille.

De collectie lichtmetalen wielen voor de Ghibli, Quattroporte en Levante is uitgebreid met vijf nieuwe ontwerpen in 20 en 21 inch: één voor de Ghibli en twee voor zowel de Quattroporte als de Levante. De 22 inch Orione-wielen van gesmeed aluminium – de grootste ooit op een Maserati – zijn alleen beschikbaar op de Levante GTS.

Het recent geïntroduceerde Nerissimo-pakket krijgt voor het modeljaar 2019 ook een update. Het is nu beschikbaar voor een groter aantal exterieurkleuren en combineert zwarte elementen met donkere LED-koplampen, achterlichten en uitlaatmonden, zwartchromen details en nieuwe donkere wielen.

Maserati op het Goodwood Festival of Speed 2018

Als Automotive Partner van het Goodwood Festival of Speed is Maserati op diverse locaties op het Goodwood Estate aanwezig en heeft het klanten en journalisten uitgenodigd om het legendarische evenement mee te maken. Enkele Maserati-modellen zullen meedoen aan de 1,86 kilometer lange Goodwood Hillclimb, met aan boord journalisten, social media influencers en andere gasten van Maserati.

Op de stand van het merk worden bezoekers verwelkomd door de nieuwe Levante GTS, die op het festival zijn Europese debuut beleeft, en is ook de iconische Maserati MC12 te zien. Zijn bulderende V12 zal voor iedereen te horen zijn als de MC12 GT1 Centenario op vrijdag, zaterdag en zondag meestrijdt in de Goodwood Hillclimb. De MC12 Versione Corse heeft een plek gekregen in de Festival of Speed Silver Jubilee-display. In de Michelin Supercar Run rijden de GranTurismo MC, GranCabrio Sport en Levante mee.

Geef een antwoord