Ferrari

Sfeerimpressie Ferrari Portofino Roadshow: Italiaanse flair op Nederlandse bodem

Ferrari heeft zijn modelportfolio begin dit jaar uitgebreid met de Portofino. Ter introductie van deze stijlvolle V8 GT cabrio met inklapbare hardtop organiseert Ferrari momenteel de Portofino Roadshow, die in juli ook ons land aandeed.

De negen auto’s tellende Portofino Roadshow zette vanuit Antwerpen koers naar Nederland, naar de twee officiële Ferrari-dealers. Begin vorige week was het in eerste instantie Kroymans in Hilversum die de Roadshow verwelkomende, enkele dagen later gevolgd door Munsterhuis Sportscars in Hengelo.

Beide dealers boden klanten en prospects uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe model van Ferrari, dat dankzij de inklapbare hardtop in slechts 14 seconden verandert van een stijlvolle coupé in een sportieve spider. Vanzelfsprekend was er ook ruimschoots gelegenheid om de dynamische eigenschappen van de Portofino nader te verkennen. Klanten van de beide dealers die reeds een Portofino besteld hebben, deden dat tijdens de Ambassador Tour; voor prospects stonden er uitgebreide testsessies op het programma.

Inmiddels heeft de Portofino Roadshow van Ferrari ons land weer verlaten, op weg naar Zweden, de volgende stop in het omvangrijke Roadshow-programma.

Ferrari Portofino

De Portofino is de nieuwe V8 GT van Ferrari met een perfecte combinatie van indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid, en een niveau aan rijplezier en on-board comfort dat momenteel ongeëvenaard is. Met maar liefst 600 pk, een sprint van 0-100 km/u in 3,5 seconden en een acceleratie van 0-200 km/u in amper 10,8 seconden is de Portofino de krachtigste cabrio die de voordelen van een inklapbare hardtop, riante kofferbak en ruim interieur combineert met twee achterstoelen die geschikt zijn voor korte uitstapjes.