Autosport Seat

SEAT Leon CUPRA opnieuw dé auto van Ducati MotoGP-team

SEAT en het Ducati MotoGP-team slaan voor het tweede achtereenvolgende jaar de handen ineen. Tijdens het MotoGP-seizoen 2018 zet SEAT de 221 kW/300 pk sterke Leon CUPRA in als officiële auto van het Ducati-raceteam. De Spaanse drievoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo en de Italiaanse runner-up Andrea Dovizioso krijgen beiden een exemplaar van de krachtige hot hatch van SEAT tot hun beschikking.

SEAT en Ducati – beide behorend tot de Volkswagen Group – hebben meer overeenkomsten dan je in eerste instantie zou vermoeden, aldus Antonio Labate, Sport Director Strategy, Business Development & Operations van SEAT. Zo zijn beide merken sinds jaar en dag actief op de internationale circuits. Labate is trots op de samenwerking. “SEAT en Ducati hebben merkwaarden als sportiviteit, passie voor design en innovatie & technologie met elkaar gemeen. Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso kunnen de SEAT-waarden daardoor perfect vertegenwoordigen.”

Uiteraard zijn de twee MotoGP-coureurs wel wat power gewend voor hun Ducati Desmosedici GP, maar ook met de SEAT Leon CUPRA worden ze goed bediend. De 221 kW/300 pk sterke Leon CUPRA is samen met de Leon CUPRA R de krachtigste auto in de geschiedenis van het Spaanse merk. Hij is bovendien de snelste SEAT voor de openbare weg ooit, met een sprint van 0 naar 100 km/u onder de 5 seconden.

Het MotoGP-seizoen trapt dit jaar op 18 maart af op het circuit van Qatar en eindigt op 18 november in Valencia. In totaal worden 19 races in 15 landen verreden, één meer dan in het vorige seizoen. De 2,5 miljoen kijkers die de races gemiddeld volgen, herkennen de Ducati’s van het fabrieksteam aan het merklogo van SEAT dat ook dit seizoen weer prominent op de kuip van de Italiaanse racemotoren is te vinden, net als op de raceoveralls van de coureurs en de kleding van de overige teamleden.

Geef een antwoord