Audi Autosport

Audi wordt eerste Duitse autofabrikant in de Formule E

Audi wordt de eerste Duitse autofabrikant in de Formule E. Het merk met de vier ringen neemt op de grid de plaats van ABT Sportsline over. Dat team rijdt al sinds het begin van de Formule E met veel succes mee in het ‘elektrische’ kampioenschap en wordt verantwoordelijk voor de inzet van de Audi-racewagens. Audi Sport ABT Schaeffler zal begin december voor het eerst in actie komen. Dan gaat in Hong Kong het vierde Formule E-seizoen van start.

In naam doet Audi al sinds 2014 mee aan de Formule E. Zo rijdt de Braziliaanse Audi-coureur Lucas di Grassi voor ABT Sportsline en mag het team gebruikmaken van de faciliteiten van het Audi Competence Center Motorsport in Neuburg. Afgelopen seizoen gaf Audi reeds financiële en technische steun aan ABT Sportsline, maar vanaf december verschijnt het merk aan de start met het officiële fabrieksteam Audi Sport ABT Schaeffler.

“We hebben ons in de afgelopen maanden steeds intensiever beziggehouden met de Formule E”, zegt Dr. Peter Mertens, Audi-bestuurslid voor Technical Development. “Niet alleen op racedagen, maar ook op het gebied van aandrijflijnontwikkeling. Dat Audi de eerste Duitse fabrikant in de Formule E is, laat onze focus op elektrische mobiliteit zien, zowel op het circuit als op de openbare weg met de nieuwe Audi e-tron.”

Het vierde seizoen van de Formule E begint op 2 december in Hong Kong. Daarna volgen races in onder meer Zuid- en Noord-Amerika, Afrika en Europese steden als Rome en Parijs. “Formule E is een spectaculaire autosport”, zegt Dieter Gass, directeur van Audi Motorsport. “Formule E biedt daarom een fantastisch podium voor elektrische mobiliteit. Momenteel zitten we bijvoorbeeld in een uitermate spannend seizoen, met een geweldige strijd om de titel.”

Op 15 en 16 juli doet de Formule E New York (Verenigde Staten) aan. Twee weken later worden de laatste twee races van dit seizoen gereden in Montreal (Canada). Na acht van de twaalf wedstrijden liggen Lucas di Grassi en ABT Schaeffler Audi Sport op de tweede plaats in zowel het kampioenschap voor rijders als teams.

Geef een antwoord