Nissan

Nissan studiemodellen IMx en NISMO LEAF

Nissan pakt uit op de Tokyo Motor Show (27 oktober tot 5 november) met twee spraakmakende conceptmodellen. De Nissan IMx Concept is een crossover met een 100% elektrische aandrijflijn en kan volledig autonoom rijden. De LEAF NISMO Concept toont aan dat EV-technologie en NISMO-sportiviteit uitstekend samengaan. Nissan zet EV-technologie vanaf 2018 extra in de spotlights door deelname aan het FIA Formula E-kampioenschap.

De IMx Concept, de LEAF NISMO Concept en de deelname aan het FIA Formula E-kampioenschap geven elk op een eigen manier invulling aan Nissan Intelligent Mobility: Nissans benadering van de manier waarop auto’s worden aangedreven, gereden en geïntegreerd in de maatschappij.

Nissan IMx concept
Door het aanbieden van ongekend veel rijplezier en de mogelijkheid om de rijmodus van het voertuig aan te passen, streeft de Nissan IMx ernaar om het dagelijkse leven van de bestuurders te veranderen. Het hart van alle technologische voorzieningen van de IMx is een toekomstige versie van ProPILOT waarmee volledig autonoom rijden mogelijk is.

Wanneer ProPILOT wordt geactiveerd, trekt het systeem automatisch het stuurwiel terug in het dashboard en gaan de stoelen uit hun vaste posities waardoor de bestuurder meer vrijheid krijgt en passagiers meer kunnen ontspannen en genieten van de reis. In de rijmodus Manual komt het stuurwiel terug en gaan de stoelen in de originele positie. De Nissan IMx staat op Nissan’s nieuwe EV-platform, ontworpen voor maximale efficiency. De krachtige en stille aandrijflijn – met een gecombineerd vermogen van 320 kW en 700 Nm – staat garant voor uitstekende prestaties. Dankzij de nieuwe batterij met hoge energiedichtheid is een actieradius van meer dan 600 kilometer op een enkele acculading mogelijk. Uniek is dat de IMx zich automatisch kan inparkeren op een locatie waarna het voertuig zichzelf kan aansluiten op het lokale energienetwerk. De auto dient dan als ‘virtuele’ energiecentrale door energie terug te geven aan het stroomnet.

Nissan LEAF NISMO

De Nissan LEAF NISMO Concept heeft een sportief exterieurdesign ontworpen door NISMO. De officiële motorsport- en tuningafdeling van Nissan heeft zich verder ontfermd over de rijdynamiek van het studiemodel. Toepassing van NISMO-autosporttechnologie resulteert in verbeterde aerodynamica en minder lift, zonder afbreuk te doen aan de uitstekende Cw-waarde van de nieuwe LEAF. Het zwarte interieur heeft de voor NISMO typische rode accenten en creëert zo een opwindend en uiterst sportief gevoel.

Op de weg biedt de Nissan LEAF NISMO Concept een uitdagend rijgedrag, onder meer dankzij een sportievere wielophanging en high-performance banden. Het speciaal getunede het motormanagement zorgt voor een directe acceleratie bij elke rijsnelheid. De LEAF NISMO Concept combineert het duurzame karakter van een elektrische auto met de opwindende rijsensatie waar NISMO sinds de beginjaren om bekend staat.

FIA Formula E
Nissan neemt als eerste Japanse autofabrikant deel aan het volledig elektrische FIA Formula E-kampioenschap. Nissan doet dat vanaf het vijfde seizoen dat naar verwachting eind 2018 begint. Op dat moment doen ook auto’s met een nieuw chassis en nieuwe batterijspecificaties hun intrede. Het Formula E-kampioenschap vormt een perfect podium om Nissans Nissan Intelligent Mobility aan een breed publiek te presenteren.

“Elektrische mobiliteit vormt een belangrijk onderdeel van Nissans DNA evenals onze rijke historie in de autosport”, Daniele Schillaci, executive vice president voor global marketing en sales, zero-emission voertuigen en batterijen. “Daarom brengen we graag deze twee kernelementen samen in onze deelname aan Formula E.”

Geef een antwoord