Kia

Kia Motors Europe noteert beste derde kwartaal ooit

Kia Motors Europe stevent af op een nieuw recordverkoopresultaat in 2017. Uit cijfers van de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) blijkt dat Kia in de eerste negen maanden van dit jaar al 364.924 auto’s heeft verkocht: een toename van 8,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Het Europese marktaandeel van Kia is gegroeid naar 3,0%, tegen 2,9% in de eerste negen maanden van 2016. Van juli tot september 2017 verkocht Kia 113.452 auto’s in Europa, waarmee Kia het vorige Q3-record van 2016 met maar liefst 5,0% overtreft. In Nederland groeit Kia met bijna 27%.

Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe: “Kia heeft dit jaar al diverse nieuwe modellen geïntroduceerd. Die leveren stuk voor stuk allemaal een bijdrage aan de verkoopgroei. De verkoop van geëlektrificeerde Kia-modellen groeide in viervoud, waardoor hybrides en elektrische auto’s een groter aandeel hebben in ons verkoopresultaat dan ooit. Kia komt in de komende jaren met nog meer elektrische en hybride aandrijflijnen in diverse modellen. Ook de nieuwe Rio en nieuwe Picanto verkopen beter dan hun voorgangers. De verkoop van de nieuwe Stinger en Stonic is inmiddels gestart. Die auto’s verhogen het verkoopvolume nog verder en zullen de perceptie die mensen van het merk Kia hebben sterk veranderen.”

Verkoop elektrische en hybride modellen sterk gegroeid
In de eerste negen maanden van 2017 is de verkoop van volledig elektrische en hybride voertuigen van Kia gegroeid naar 30.244 exemplaren: 7.868 meer dan in de eerste negen maanden van 2016. De verkoop van auto’s met geëlektrificeerde aandrijflijnen verviervoudigde daarmee.

De nieuwe Kia Niro hybride crossover scoorde in de eerste negen maanden van 2017 een verkooptotaal van 24.677 (inclusief de nieuwe plug-in hybride versie, waarmee de Niro het vijfde best verkopende model van Kia in Europa is, na de Picanto, Rio, Sportage en cee’d modelfamilie.

Twee nieuwe compacte modellen – de nieuwe Rio en nieuwe Picanto – zijn begin dit jaar geïntroduceerd. De Rio-verkoop is in de eerste negen maanden van 2017 gegroeid met 11,8% naar 58.931 units. De verkoop van de nieuwe Picanto is gegroeid met 16,7% naar 49.739 units.

Nederland
Ook de resultaten van Kia in Nederland dragen bij aan dit succes: het marktaandeel (tot en met september) steeg hier van 5,1% (in 2016) naar 5,8% (in 2017), goed voor een vijfde plaats op de ranglijst van best verkopende automerken. De totale Nederlandse automarkt groeide ten opzichte van vorig jaar met 13,6%, maar Kia groeide bijna twee keer zo hard, met 26,9%. Met name de Picanto, Niro en Rio zijn in Nederland zeer in trek.

Geef een antwoord