Maserati

Prijzen Maserati Modeljaar 2018 en nieuwe GranSport- en GranLusso-uitvoeringen

Maserati heeft zijn modellenprogramma voor het Modeljaar 2018 op tal van fronten vernieuwd. Het Italiaanse merk introduceert duidelijk omlijnde GranSport- en GranLusso-uitvoeringen voor de Ghibli en Levante. Eveneens nieuw is Electric Power Steering (EPS) voor de beide sportsedans plus de Levante in combinatie met tal van nieuwe Advanced Driving Assistance Systems (ADAS). Bovendien krijgen de S en SQ4-versies van de Ghibli en Quattroporte nog meer vermogen en koppel.

Een jaar geleden bracht Maserati in het modelprogramma van de Quattroporte meer duidelijkheid en variatie aan met de introductie van een op luxe geënte GranLusso-uitvoering en een sportieve variant in de vorm van de Quattroporte GranLusso. Nu trekt Maserati die lijn door voor de Ghibli en Levante, waarvoor het programma in beide gevallen naast een standaarduitvoering is uitgebreid met de GranLusso en GranSport. De uitvoeringen onderscheiden zich zowel uiterlijk als vanbinnen van elkaar door specifieke styling- en uitrustingskenmerken, en de stijlvolle uitvoeringemblemen onder op de flanken achter de voorwielen.

Naast de introductie van de GranLusso en GranSport introduceert Maserati voor alle modellen ook subtiele designwijzigingen aan de bumpers, wielen en flanken.

Nieuwe technologieën
Ook onderhuids gaat het modelprogramma van Maserati opgefrist het nieuwe modeljaar in. Eén van de opvallende veranderingen is de 3.0 V6 biturbomotor in de Ghibli S en SQ4 en Quattroporte S en SQ4, die een vermogensupgrade heeft gekregen. Voortaan levert de krachtbron 316 kW/430 pk (+20 pk) en 580 Newtonmeter aan koppel (+30 Nm).

Eveneens nieuw voor de Ghibli, Quattroporte en Levante is Electric Power Steering (EPS) die voortaan standaard op deze modellen wordt geleverd. Met behoud van de voor Maserati bekende, haarscherpe stuurkarakteristiek zorgt deze elektronische stuurbekrachtiging voor meer comfort en een nog betere handling. Bovendien ondersteunt het systeem de lancering van een breed programma aan nieuwe Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) met actieve functies voor de Ghibli, Levante en Quattroporte. Nieuw zijn bijvoorbeeld Highway Assist, Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist en Traffic Sign Recognition.

Integrated Vehicle Control
Naast tal van andere zaken krijgen de Ghibli en Quattroporte voortaan ook het nieuwe Integrated Vehicle Control (IVC) systeem, dat instabiliteit van de auto voorkomt en een verbeterde actieve veiligheid, handling en prestaties garandeert. Eveneens nieuw voor de twee sportsedans zijn de standaard Adaptieve Full-LED koplampen met automatische, gedeeltelijke dimfunctie om tegemoetkomend verkeer niet te verblinden.

Vernieuwde GranTurismo en GranCabrio nu te bestellen
Recent presenteerde Maserati reeds de vernieuwde GranTurismo en GranCabrio, die zowel uiterlijk als qua technologie een grondige upgrade hebben gekregen. Ook hier heeft Maserati voor een duidelijke line-up gezorgd met de introductie van twee vastomlijnde uitvoeringen voor zowel de GranTurismo als GranCabrio: de Sport en MC. In beide gevallen levert de natuurlijk aangezogen 4.7-liter V8 met adembenemende Maserati-sound 338 kW/460 pk aan vermogen en een koppel van 520 Nm.

Nieuwe prijzen Modeljaar 2018
Met de introductie van het vernieuwde modellenprogramma heeft Maserati ook de prijzen voor het Modeljaar 2018 portfolio bekendgemaakt. Een kort overzicht van de vanafprijzen per model:

Maserati Ghibli

Ghibli (Diesel) vanaf € 88.655*
Ghibli GranLusso vanaf € 98.668*
Ghibli GranSport vanaf € 98.668*

Maserati Levante

Levante (Diesel) vanaf € 108.376*
Levante Diesel GranLusso vanaf € 118.649*
Levante Diesel GranSport vanaf € 118.649*

Maserati Quattroporte

Quattroporte (Diesel) vanaf € 122.196*
Quattroporte Diesel GranLusso vanaf € 133.492*
Quattroporte Diesel GranSport vanaf € 133.492*

Maserati GranTurismo

GranTurismo Sport vanaf € 222.733*
GranTurismo MC vanaf € 246.263*

Maserati GranCabrio

GranCabrio Sport vanaf € 242.973*
GranCabrio MC vanaf € 254.619*

* Genoemde consumentenprijzen zijn inclusief kosten rijklaarmaken, verwijderingsbijdrage, kentekenleges & kosten tenaamstelling.

Geef een antwoord