Mazda

Nieuwste Jinba Ittai line-up bij Mazda op IAA Frankfurt 2017

Mazda toont op de 67e Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Frankfurt zijn volledige Europese modellenreeks. Nieuwste onderdeel daarin is de CX-5 met 2.5 liter SKYACTIV-G benzinemotor met 194 pk, die vanaf tweede helft september in de Nederlandse showrooms zal staan voor een prijs van € 50.290,-.

Dit topmodel van de populaire crossover SUV is verkrijgbaar met de nieuwste versie van de 2.5 SKYACTIV-G, de krachtige hoge compressie benzinemotor, die nu 194 pk / 143 kW biedt met 258 Nm koppel en voorzien is van cilinderuitschakeling. Dit systeem zorgt er voor dat door aansturing van de kleppen twee van de vier cilinders van de motor naadloos worden afgesloten bij lichte belasting, bijvoorbeeld tijdens het rijden met constante snelheid, met als resultaat een vermindering van de pompverliezen en een aanzienlijke verbetering van het brandstofverbruik.

Naast de CX-5, het best verkochte model in Europa (25 %) en in Nederland (50 %) zijn op de stand van Mazda in hal 9 ook de minstens zo populaire Mazda CX-3, Mazda2, Mazda3, Mazda6 en natuurlijk de Mazda MX-5 ‘ND’ te zien, die zowel met een softtop (Roadster) als met een elektrisch inklapbare hardtop (RF) leverbaar is.

Alle modellen zijn ontworpen volgens de veel bekroonde Kodo designfilosofie, die kracht, stabiliteit en rijplezier uitstraalt. En dat alles opgebouwd rond de SKYACTIV technologie, het scala van aandrijflijnen, platforms en andere innovaties, die een onconventionele benadering bieden op het gebied van prestaties, efficiency en veiligheid.

Wat Mazda uniek maakt is de voortdurende zoektocht naar Jinba Ittai, de sensatie van ‘auto-en-bestuurder-als-één’, in elk model. De oorsprong hiervan ligt in de eerste generatie MX-5, die in 1989 is gelanceerd en sindsdien heeft Jinba Ittai veel vooruitgang geboekt. Voorbeelden hiervan zijn de mensgerichte filosofie van het merk, wat betekent dat elk aspect van elk model is ontwikkeld om de best mogelijke ervaring voor bestuurder en inzittenden te leveren. Mazda’s continue streven naar verbetering heeft een aantal slimme dynamische systemen opgeleverd voor de huidige modellengeneratie, zoals G-Vectoring Control, voor een verbeterde grip op het wegdek, rijdynamiek en veiligheid, de i-ACTIV AWD intelligente vierwielaandrijving en het pakket van i-ACTIVSENSE geavanceerde actieve veiligheidstechnologieën.

Geef een antwoord