Audi

Audi noteert recordverkoop in juli, Nederland groeit mee

Audi AG heeft zijn wereldwijde verkopen in juli met 3,5 procent zien toenemen tot 154.600 auto’s. Daarmee noteert het merk de hoogste juli-verkopen ooit. De verkopen stegen in alle belangrijke regio’s: in Europa met 1,4 procent, in Noord-Amerika met 4,0 procent en in Azië-Pacific zelfs met 6,7 procent. China zorgde voor de hoogste afzetstijging voor Audi, met een plus van ruim 10 procent (51.235 auto’s). Ook in de VS hield de groei aan, ondanks de tegenvallende marktontwikkelingen daar.

“Dankzij de positieve juli-verkopen in alle belangrijke wereldmarkten hebben we de tweede helft van dit jaar op succesvolle wijze ingeluid,” aldus Dietmar Voggenreiter, Bestuurslid voor Sales en Marketing van Audi AG. “Wij willen deze groei de komende maanden continueren. China laat daartoe positieve signalen zien, en ook in andere landen merken wij dat we de wind in de rug hebben dankzij het succes van onze nieuwe modellen.”

Credits voor nieuwe Audi A5 en Q2
Vooral de nieuwe Audi A5-familie en Audi’s nieuwste SUV stuwden de wereldwijde verkopen afgelopen maand op. Audi leverde in juli zo’n 7.100 Q2’s aan klanten. Terwijl het model in diverse overzeese markten momenteel geïntroduceerd wordt, kozen dit jaar alleen in Europa al bijna 50.000 consumenten voor de nieuwe compacte SUV.

In China boekte Audi in juli met 51.235 auto’s een nieuw verkooprecord dankzij een afzetstijging van 10,3 procent. Ook de VS deed het goed met een plus van 2,5 procent tot 18.824 auto’s in juli. Ondanks de tegenvallende Amerikaanse markt slaagde Audi er dit jaar in om in de VS iedere maand groei te realiseren, met een totale toename van 5,6 procent tot 121.795 auto’s dusver. De Europese markt was voor Audi goed voor een verkooptoename van 1,4 procent tot 69.350 auto’s in juli. Speciale vermelding verdient daarbij Nederland, met een verkooptoename in juli van bijna 18 procent, tot ruim 1.100 auto’s.

Geef een antwoord