Autosport Toyota

Toyota GAZOO Racing pakt goud en brons in Rally van Finland

Toyota GAZOO Racing heeft 2 podiumplaatsen behaald in de Rally van Finland, de 9de ronde uit het World Rally Championship (WRC) 2017. De Toyota Yaris WRC met nummer 12 en 11 finishten respectievelijk als 1ste en 3de. De 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC domineerde 22 van de 25 etappes en won er maar liefst 18.

Thuiswedstrijd
Toyota GAZOO Racing verscheen met 3 auto’s aan de start van de Rally van Finland die verreden werd van donderdag 27 tot en met zondag 30 juli 2017. De rally was een thuiswedstrijd voor de Finse Toyota coureurs Esapekka Lappi en Juho Hänninen die respectievelijk het goud en het brons pakten. Toyota coureur Jari-Matti Latvala – eveneens uit Finland – in de Yaris WRC met nummer 10 moest de rally vanwege een technisch probleem op zaterdag verlaten, maar kwam een dag later extra sterk terug door tijdens 3 etappes de snelste te zijn.

Geef een antwoord