Toyota

Toyota GAZOO Racing op volle sterkte voor nieuw WEC seizoen

Toyota GAZOO Racing voegt coureurs Yuji Kunimoto en Nicolas Lapierre toe aan het raceteam dat voor Toyota de strijd aangaat in het zinderende FIA World Endurance Championship (WEC) 2017. De Japanse en Franse coureur gaan samen met Stéphane Sarrazin racen in de Toyota TS050 HYBRID met nummer 9.

Drie auto’s aan de start op Spa en Le Mans
Kunimoto en Lapierre tonen hun krachten in twee races: de 6 Uur van Spa-Francorchamps op 6 mei en de 24 Uur van Le Mans die in het weekend van 17 en 18 juni verreden wordt. Toyota GAZOO Racing verschijnt voor het eerst met drie auto’s aan de start van de tweede en derde race uit het seizoen dat dit jaar op 16 april begint met de 6 Uur van Silverstone. Toyota GAZOO Racing komt uit in de hoogste klasse van het kampioenschap, de LMP1-klasse.

Veel ervaring
De 26-jarige Kunimoto heeft veel ervaring met langeafstandsracen door zijn deelname aan acht seizoenen Super GT, het populaire Japanse toerwagenkampioenschap. En nog vorig jaar verbaasde hij vriend en vijand door wereldvermaarde coureurs te verslaan en het eveneens Japanse kampioenschap Super Formula te winnen, een titel die hij komend seizoen met hand en tand gaat verdedigen.

Gedreven coureur
De 32-jarige Lapierre keert met zijn deelname aan de races in België en Frankrijk terug naar Toyota GAZOO Racing. Ook van 2012 tot en met 2014 racete hij voor het raceteam van Toyota. De Fransman maakte in deze jaren de eerste WEC-overwinningen van Toyota mee. Sindsdien heeft hij zich bewezen als een gedreven LMP2-coureur. Lapierre won met zijn teamgenoten de klasse in 2015 en 2016. Vorig jaar won hij de rijderstitel.

Nummer 7 & 8
De overige coureurs van Toyota GAZOO Racing zijn Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria López in de TS050 HYBRID met nummer 7 en Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima in de auto met nummer 8.

Geef een antwoord