Skoda

Tour de France: ŠKODA KAROQ van start bij Grand Départ in Düsseldorf

Wanneer de eerste etappe van de 104e Tour de France op 1 juli in Düsseldorf van start gaat, verschijnt ook de ŠKODA KAROQ aan de start. De nieuwe compacte SUV zal bij de 14 kilometer lange tijdritten worden ingezet als volgwagen. Twee witte ŠKODA’s KAROQ en één exemplaar in staalgrijs zullen Team Dimension Data for Qhubeka (Zuid-Afrika), LottoNL-Jumbo (Nederland) en Lotto Soudal (België) ondersteunen in hun strijd om tienden van een seconde. Na de wereldpremière van de KAROQ in Stockholm is de allrounder tijdens de Tour voor het eerst te zien op de openbare weg. ŠKODA is al 14 jaar lang officieel partner van de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

198 wielrenners van 22 teams verschijnen aan de start van de 3.540 kilometer lange 104e editie van de Tour de France, die dit jaar op 1 juli van start gaat in Duitsland. Waar in 1987 de wielerwedstrijd vertrok in Berlijn, is drie decennia later Düsseldorf de plaats van handeling. Tijdens de 14 kilometer lange tijdritten in Düsseldorf rijden de ŠKODA KAROQ volgwagens voor het eerst zonder enige camouflage op de openbare weg, voorafgaand aan zijn marktdebuut aan het eind van het jaar.

Sportief rijgedrag
De allrounder wordt leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een 7-traps DSG en biedt dankzij Dynamic Chassis Control (DCC) keuze uit drie rijmodi. De elektromechanische stuurbekrachtiging zorgt voor een sportief rijgedrag. Er is keuze uit vijf motoren met een vermogen van 85 kW/115 pk tot 140 kW/190 pk.

Virtueel pedaal
Het ruim bemeten interieur biedt tijdens de Tour de France veel plek aan onderdelen en teamleden. Dankzij de WiFi hotspot laat de connectiviteit eveneens niets te wensen over: de passagiers zijn altijd online. De KAROQ is als eerste ŠKODA voorzien van een digitaal instrumentenpaneel waarmee de instrumenten afzonderlijk geprogrammeerd en weergegeven kunnen worden. Een andere speciale feature is het virtuele pedaal: een ‘Simply Clever’ oplossing die er voor zorgt dat de achterklep met een voetbeweging onder de achterbumper kan worden geopend en gesloten.

ŠKODA: historisch verbonden met wielrennen
De nauwe band tussen het traditierijke Tsjechische merk en de wielersport gaat ver terug. 122 jaar geleden begonnen de oprichters van het bedrijf, Václav Laurin en Václav Klement, met de fabricage van fietsen voordat ze overstapten op de productie van auto’s. De wielersport speelt een belangrijkere rol in ŠKODA’s sponsorstrategie. Naast de Tour de France en de Vuelta a España in Spanje ondersteunt het bedrijf nog andere internationale en nationale wielerwedstrijden alsmede andere populaire sportevenementen.

Geef een antwoord