Audi

Audi koppelt configurator aan Apple Wallet voor iPhone

Hoe laat je eenvoudig aan je Audi-dealer weten hoe jouw gedroomde auto eruit moet komen te zien? Simpel! Door je geconfigureerde Audi in de Apple Wallet van je iPhone te laden en in je broekzak mee te nemen.

Wie op audi.nl op een iPhone zijn of haar ideale auto samenstelt, kan hem sinds kort in de Apple Wallet opslaan. Vanuit die ‘digitale portemonnee’ is het mogelijk om op een later tijdstip verder te gaan met de configuratie via de Audi Configurator app, maar misschien nog wel handiger: de configuratie kan zo gemakkelijk worden meegenomen naar de Audi-dealer.

Direct zichtbaar op scherm
De Audi-dealer heeft vervolgens de mogelijkheid om de configuratie op twee manieren uit de iPhone van de klant uit te lezen: via de Audi Code van de configuratie of door met een speciale applicatie de bijbehorende QR-code te scannen. De auto die een potentiële koper heeft samengesteld, is bij de Audi-dealer dan direct zichtbaar op een groot scherm.

Brug tussen on- en offline
De koppeling tussen audi.nl en Apple Wallet is een belangrijke stap in de digitalisering van het aankoopproces. Klanten kunnen in alle rust thuis hun favoriete Audi kiezen en die aanpassen aan hun voorkeuren. De iPhone functioneert als brug tussen on- en offline en maakt de communicatie met de Audi-dealer net weer iets eenvoudiger.

Geef een antwoord