Autosport Seat

Virtueel racegeweld: SEAT Leon CUPRA Eurocup online 2017

De SEAT Leon CUPRA Eurocup online 2017 ging zaterdag 17 juni van start met trainingssessies op het virtuele Circuit de Barcelona-Catalunya. Het internationale kampioenschap, dat wordt georganiseerd door SEAT Sport en Cloud Sport, gaat daarmee zijn tweede jaar in. Deelnemers mogen hun racekwaliteiten laten zien in een simulatie van de Leon Cup Racer, de racewagen die uitkomt in onder andere de TCR International Series.

Na het succes van de eerste editie is de SEAT Leon CUPRA Eurocup online 2017 uitgebreid. Het kampioenschap bestaat nu uit zeven online races (vier meer dan in 2016), waarin de deelnemers op de belangrijkste circuits van Europa kunnen laten zien wie van hen de beste virtuele coureur is. Om het kampioenschap zo echt mogelijk te laten lijken, houden dit jaar race-officials van RACE in de gaten of alles eerlijk en volgens de regels gebeurt.

Master class Leon Cup Racer
De winnaar van de SEAT Leon CUPRA Eurocup online 2017 mag de simulator omruilen voor een echte, 267 km/u snelle Leon Cup Racer. Hij of zij krijgt een exclusieve master class van SEAT-coureur Jordi Gené op het Castellolí-circuit nabij Barcelona. Daarnaast gaan de zeven winnaars van de individuele races (Catalunya, Silverstone, Estoril, Spa-Francorchamps, Monza, Nürburgring en Red Bull Ring) naar huis met een prijzenpakket van SEAT Sport.

De kampioen van vorig jaar was Kristian Kwietniewski uit Polen. Hij bewees dat hij in het echt net zo snel is als in de simulator, want hij won zijn ‘fysieke’ raceklasse in de 500 km van Alcañiz, waarin hij de teamgenoot was van Jordi Gené en oud-motorcoureur Àlex Crivillé.

Virtuele circuits, data en registratie
24-25 juni: Circuit de Barcelona-Catalunya
1-9 juli: Silverstone
22-30 juli: Circuito do Estoril
2-10 september: Spa-Francorchamps
23 september-1 oktober Autodromo Nazionale di Monza
21-29 oktober: Nürburgring
4-12 november: Red Bull Ring

Geef een antwoord