Algemeen

Nederland kan niet wachten op zelfrijdende auto, aldus zelfrijdendeauto.com

Het daadwerkelijk meerijden in een zelfrijdende auto op de openbare weg gebeurt binnen nu en maximaal 10 jaar. Deze verwachting blijkt uit onderzoek van de website zelfrijdendeauto.com in samenwerking met The Future mobility Network. De zelfrijdende auto is in perceptie van consumenten dichterbij dan gedacht.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 500 bezoekers van de website zelfrijdendeauto.com. 27% van de deelnemers verwacht zelfs binnen nu en 5 jaar mee te rijden in een zelfrijdende auto. De stelling dat de introductie van de zelfrijdende auto dichterbij is dan we wellicht beseffen wordt ook onderschreven door de experts van The Future Mobility Network, een kennisnetwerk van adviseurs werkzaam op het gebied van autonoom vervoer en smart cities.

Oprichter van The Future Mobility Network, Alwin Bakker: “We zien dat door het concreet toepassen van de mogelijkheden die autonoom rijden in het dagelijks leven biedt,voor een versnelling zorgt in de perceptie en houding van consumenten. Door zelfrijdend vervoer dichterbij te brengen en concrete, praktische toepassingen te laten zien, geloven we dat de adaptie van zelfrijdende auto’s in het dagelijks leven van consumenten sneller gaat dan nu het geval is. En die versnelling bij bedrijfsleven, gemeenten en overheid moet echt komen, want 27% van de deelnemers aan het onderzoek op zelfrijdendeauto.com denkt dus ook dat we al binnen nu en 5 jaar kunnen meerijden.”

Opening Research Lab TU Delft
Op 27 juni opent Minister Schultz van Haegen het Research Lab Automated Driving op de TU Delft. Europa’s eerste praktische proeftuin waar zowel bedrijfsleven als publiek kan kennismaken en experimenteren met zelfrijdende auto’s en overige toepassingen van autonoom vervoer (bijvoorbeeld bezorgrobots). Een initiatief van de TU Delft in samenwerking met The Future Mobility Network met als doel concrete toepassingen door bedrijfsleven en overheden te versnellen.

Geef een antwoord