Volkswagen

Volkswagen meest innovatieve volumemerk van 2017

Volkswagen heeft de prestigieuze AutomotiveINNOVATIONS Award 2017 gewonnen in de categorie ‘meest innovatieve volumemerk’. De organisatoren, het Center of Automotive Management (CAM) en PricewaterhouseCoopers, reikten de onderscheiding uit aan Stefan Gies, hoofd Passenger Car Chassis Development bij Volkswagen AG. Volkswagen ontving daarnaast ook prijzen voor het meest innovatieve merk in de categorieën ‘Interface & Connectiviteit’ en ‘Autonoom Rijden & Veiligheid’.

Volgens de jury was Volkswagen dit jaar opnieuw het meest vooruitstrevende volumemerk op het gebied van innovaties. “Met zestig innovaties in een verslagjaar is Volkswagen met voorsprong het meest innovatieve volumemerk. Een hoogwaardige functie als Trailer Assist is een goed voorbeeld van de inspanningen van het merk. Het systeem dat voor het eerst beschikbaar is voor de Golf en Tiguan is wereldwijd gezien een unieke innovatie binnen deze klasse”, aldus het juryrapport van het Center of Automotive Management en PricewaterhouseCoopers.

Innovatiekracht
Het juryrapport benadrukt ook dat de innovatiekracht van Volkswagen onder andere in de categorie ‘Interface & Connectiviteit’ is te vinden. “Voor het eerst is binnen dit segment een infotainmentsysteem beschikbaar dat middels gebaren intuïtief is te bedienen”, aldus het juryoordeel. Daarnaast werd Volkswagen geprezen voor de innovatieve Doorbird app, waarbij het mogelijk is om via het infotainmentsysteem van een Volkswagen rechtstreeks contact te hebben met een bezoeker of bezorger als die bij de Volkswagen-rijder thuis aanbelt.

Pioniersrol
Volgens de CAM-studie heeft Volkswagen ook zijn pioniersrol op het gebied van autonoom rijden en veiligheid bevestigd. “De Volkswagen Tiguan is de eerste auto binnen zijn segment met Side Assist met Rear Traffic Alert, waarbij wordt gewaarschuwd voor weggebruikers in de dode hoek. Ook signaleert het systeem naderend verkeer bij achteruit uitparkeren. Na waarschuwingssignalen volgt indien nodig een automatische remingreep”, aldus het rapport.

Erkenning
Het Center of Automotive Management in het Duitse Bergisch-Gladbach is een onafhankelijk, wetenschappelijk instituut voor auto- en mobiliteitsonderzoek. Samen met het internationaal accountants- en belastingadviesbedrijf PricewaterhouseCoopers reikte het centrum de AutomotiveINNOVATIONS Award dit jaar voor de vijfde keer uit. De prijs is een erkenning voor de meest innovatieve autofabrikanten en leveranciers. Bij de evaluatie heeft de jury ruim 1.100 innovaties van negentien autofabrikanten en zestig leveranciers beoordeeld.

Geef een reactie