Audi

In 3,9 seconden van 0-100: Audi RS 5 Coupé

De ultrasportieve Audi RS 5 Coupé is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. Hij is leverbaar vanaf € 117.625*. Het sportieve topmodel binnen de Audi A5-serie sprint in 3,9 seconden van 0-100 km/u en klokt een topsnelheid van 280 km/u (optioneel).

De scherpe looks van de Audi RS 5 Coupé onderstrepen zijn enorme prestatiedrang. De 2.9 TFSI V6 bi-turbo levert 331 kW/450 pk en een koppel van 600 Nm (tussen 1.900-5.000 tpm). Vergezeld van een indrukwekkende sound sprint de RS 5 Coupé met standaard achttraps automaat en quattro ultra vierwielaandrijving in 3,9 seconden van 0-100 km/u. Met het optionele RS dynamicpakket bedraagt de topsnelheid 280 km/u (standaard: 250 km/u). Het verbruik daalde vergeleken met dat van de voorganger met 17% tot gemiddeld 8,7 l/100 km (CO2: 197 g/km)**.

Sportief totaalpakket
De sportiviteit van de RS 5 Coupé komt ook tot uiting in de standaarduitrusting. Altijd inbegrepen zijn bijvoorbeeld 19 inch 10-spaaks lichtmetalen velgen met 265/35-banden, LED-koplampen en -achterlichten, buitenspiegels in aluminiumoptiek, RS-sportstoelen, interieurbekleding in leder en alcantara, MMI navigatie plus, een afgevlakt sportstuur, Audi pre sense City en diefstalalarm. Ook Audi Virtual Cockpit met speciale RS-features zoals weergave van aandrijf- en G-krachten is standaard.

Dynamisch maatwerk
Audi’s RS 5 Coupé is geheel naar eigen wens samen te stellen. Zo is hij leverbaar in de unieke kleur Sonomo groen en met keuze uit drie soorten 20 inch lichtmetalen velgen. Het RS designpakket benadrukt de sportiviteit in het interieur onder meer met extra alcantara delen en rode stiksels. Het RS dynamicpakket omvat naast de verhoging van de topsnelheid ook het Audi Sportdifferentieel, RS sportonderstel met Dynamic Ride Control en Matrix LED-koplampen. De RS 5 Coupé is er ook met RS comfortpakket en met losse opties als carbon dak, keramische remmen en de RS sportuitlaat.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Zie voor kosten en verkoopinformatie audi.nl.

**) De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

Geef een antwoord