Maserati

Debuut Maserati GranTurismo ‘Special Edition’ en Levante Ermenegildo Zegna showauto

Na een bijzonder succesvol jaar waarin wereldwijd 42.100 Maserati-modellen werden verkocht (een nieuw record), introduceerde het merk met de drietand tijdens de 87e Autosalon van Genève de Special Edition-versie van de GranTurismo Sport en GranCabrio Sport. Verder zal een compleet nieuwe zijden Ermenegildo Zegna-bekleding in de kleur beige worden getoond in de Levante SUV.

GranTurismo en GranCabrio Special Edition
Het eerste GT-productiemodel van Maserati kwam in 1957 op de markt; zestig jaar geleden debuteerde de 3500 GT in Genève en creëerde daarmee een succesvol marktsegment. De GranTurismo en GranCabrio Special Editions vieren de 60e verjaardag van die belangrijke stap in de geschiedenis van Maserati. De Special Edition is gebaseerd op de GranTurismo Sport en GranCabrio Sport. Er zullen slechts 400 exemplaren worden geproduceerd. De meest in het oog springende verandering is de uit drie lagen bestaande New Rosso Italiano lak, waarvoor de kleur rood van Fangio’s 250F – F1-wereldkampioen in 1957 – als inspiratiebron diende. Ook opvallend: de MC-design 20 inch lichtmetalen velgen met een nieuwe hoogglans zwart afwerking, die perfect past bij de Special Edition-logo’s op de wielen. Het interieur is ook nieuw aangekleed. Daarbij is er keuze uit Poltrona Frau lederen bekleding en een leder/alcantara-combinatie met nieuwe interieurstiksels in vier kleurencombinaties. Andere interieurkenmerken zijn de koolstofvezel dorpellijsten met Special Edition-logo’s en het plaatje op de middenconsole met koolstofvezel houder, dat duidelijk maakt dat dit een jubileummodel is waarvan er slechts 400 worden gebouwd.

Levante showauto met Ermenegildo Zegna interieur
Tijdens de Autosalon van Genève zagen we ook de Levante showauto debuteren, voorzien van een nieuwe Ermenegildo Zegna zijden bekleding die zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Het E. Zegna atelier heeft speciaal voor Maserati zijden bekleding ontwikkeld die nog zachter aanvoelt, uitgevoerd in de nieuwe kleur beige. Deze ‘Chevron’ beige bekleding wordt gecombineerd met full premium beige leder op de voorstoelen en de achterbank en zwart lederen bekleding op het bovenste deel van het dashboard. De genoemde zijdeachtige stof is in een ‘Nattè’ patroon ook terug te vinden op de portierpanelen, terwijl een ‘Jersey’ patroon is gekozen voor de hemelbekleding en de zonnekleppen. Een speciaal label met het E. Zegna logo benadrukt het luxueuze karakter van deze interieurcombinatie. Het E. Zegna beige interieur is een aanvulling op de huidige luxueuze interieurs, die leverbaar zijn met zijden bekleding in de kleur antraciet met full premium lederen bekleding in de kleuren zwart, rood en bruin. De Levante op de beursstand is gebaseerd op de Diesel-uitvoering met de 275 pk 3.0-liter V6 Turbo-motor, in combinatie met de intelligentie vierwielaandrijving Q4 en een 8-traps automaat met geïntegreerd start-stopsysteem.

MY17 Ghibli & Quattroporte
Verder zijn ook de modeljaar 2017-uitvoeringen van de Ghibli en Quattroporte te zien, die net als de Levante zijn voorzien van een nieuw infotainmentsysteem dat smartphone-content weergeeft via zowel Apple CarPlay als Android Auto. Een bijzondere feature is het 8,4 inch display met hoge resolutie en multi touch-functie. Tegen meerprijs zijn geavanceerde rijassistentiesystemen leverbaar, zoals Adaptive Cruise Control met Stop&Go-functie, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning met Advanced Brake Assist en Automated Emergency Braking.

Geef een reactie