Kia

Fris en stoer: Kia onthult gloednieuwe Picanto

Kia presenteert na een reeks veelbelovende designschetsen de eerste foto’s van de nieuwe, derde generatie Picanto. Hij valt op door zijn frisse en stoere in- en exterieurstyling, is ruimer en comfortabeler dan ooit en staat in maart 2017 als Europese primeur op de Autosalon van Genève. De nieuwe Picanto komt in het tweede kwartaal van 2017 op de Nederlandse markt.
De nieuwe Kia Picanto is ontworpen in de designstudio’s van Kia in Namyang (Zuid-Korea) en Frankfurt (Duitsland). Zowel van binnen als van buiten heeft de Picanto een frisse en stoere uitstraling, ook in de extra sportieve GT-Line-uitvoering die op deze foto’s te zien is.

De wielbasis van de nieuwe Kia Picanto is 15 mm langer dan voorheen en meet nu 2.400 mm. De wielen zijn op de uiterste hoeken van de carrosserie geplaatst, waarmee de vijfdeurs hatchback nog zelfverzekerder voor de dag komt. Tevens wordt de Picanto leverbaar in elf aansprekende exterieurkleuren die het design van de auto perfect tot uiting laten komen.

Het moderne en compleet nieuwe interieur valt op door het hoge comfortniveau en de nieuwste veiligheidsvoorzieningen. Via de centraal op het dashboard geplaatste ‘zwevende’ touchscreen is het uitgebreide infotainmentsysteem gemakkelijk te bedienen.

Dankzij het doordachte ontwerp biedt de nieuwe Picanto meer interieur- en laadruimte dan soortgelijke auto’s in het A-segment. Ondanks de grotere wielbasis heeft de Picanto nog altijd de karakteristieke compacte buitenmaten. Door de kortere overhangen is de derde generatie met een lengte van 3.595 mm exact even lang als het model dat hij vervangt.

Geef een antwoord