Ford

Ford’s ‘weerfabriek’ simuleert wereldwijde weersomstandigheden met één druk op de knop

Ford’s nieuwe “weerfabriek” stelt engineers in staat om de toekomstige voertuigen te testen in de meest veeleisende omstandigheden uit de hele wereld. Hoogtes die hoger zijn dan de Mont Blanc, windsnelheden tot 250 km/h, sneeuw, zonlicht en regen zijn slechts enkele situaties die zullen worden gesimuleerd in het testcentrum van Ford.

De faciliteit zal het meest geavanceerde testcentrum in zijn soort zijn. Het testcentrum is het eerste centrum dat een hoogte van 5.200 meter weet te simuleren. Daarnaast kan het ook uitersten van -40 °C, de gemiddelde wintertemperatuur in Oost-Siberië, tot +55 °C, slechts 1,7 °Celsius onder de hoogste luchttemperatuur wereldwijd geregistreerd, en een 95 procent luchtvochtigheid bieden. *

“We reizen de hele wereld over op zoek naar de meest veeleisende weersomstandigheden om zo onze auto’s strenge tests te laten ondergaan. Binnenkort zal onze nieuwe ‘weerfabriek’ ons in staat stellen om veel van deze strenge en extreme omstandigheden efficiënt te kunnen simuleren, en kunnen we dezelfde omstandigheden zo vaak herhalen als nodig is” zegt Joe Bakaj, Vice President, Product Development bij Ford Europa.

Het testcentrum – Ford verwacht volgend jaar volledig operationeel te zijn – zal ingenieurs in staat stellen om aan maximaal negen verschillende voertuigen tegelijk te werken. Daarnaast kunnen comfort, veiligheid en operationele mogelijkheden worden getest, waaronder elektrische prestaties, remmen, airconditioning en het trekken van zware lasten.

Het testcentrum heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter. Het bevat onder meer twee klimaat windtunnels, een hoogtekamer en vier ruimtes met klimaatregeling, waarvan er drie ook kunnen testen op vochtigheid. Het testcentrum is ook in staat om Ford’s uitgebreide line-up van de prestaties van sportieve modellen als de Focus RS en de Ford Mustang onder hoge windsnelheden te testen.

Onder de Ford testfaciliteiten in Europa valt ook Ford Lommel Proving Grounds in België, de thuisbasis van een specifieke kuil-testing track, zijwindtesten en zoutwater- en modderbaden. Nieuwe Ford modellen worden in totaal onderworpen aan maar liefst 5,5 miljoen km aan duurzaamheidtesten.

Geef een antwoord