volvo fh
Volvo

Volvo trucks demonstreert unieke aandrijflijn met gevaarlijk experiment

Dat Volvo niet alleen een van de meest betrouwbare merken is in de vrachtwagen wereld, is al lang duidelijk. Maar dat Volvo ook nog eens koploper is als het gaat om stabiliteit en wegligging, dat vergeten sommigen nog wel eens. Om dat nogmaals duidelijk te maken komt Volvo trucks binnenkort met het ultieme experiment. Een professionele paraglider in gevecht met de nieuwe Volvo Vrachtwagen in de Dinarische Alpen in Kroatië. Eén foutje en het loopt fout af voor Guillaume Galvani, vandaar dat de Nieuw Zeelandse Louise Marriot, de eerste vrouw die ooit de Volvo Trucks Asia Pacific Fuelwatch Challenge won, haar uiterste concentratie moet vast houden.

Om een paraglider in de lucht te houden, is het zaak om een zo constant mogelijke snelheid aan te houden. En dat terwijl de Volvo FH op een berghelling omhoog rijdt, over een bochtig parcours. Met Volvo’s unieke aandrijflijn, bestaande uit de verbeterde Euro 6 D13-motor en de I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak moet het Marriott lukken om Galvani stabiel in de lucht te houden. Dit alles wordt natuurlijk gefilmd en deze film zal op 29 november in première gaan. Een wereldprimeur van grote klasse, natuurlijk passend bij de prestaties van Volvo.

Meer weten, bekijk nu alvast de trailer van dit sterk staaltje vakmanschap:

Geef een reactie