Suzuki

Suzuki maakt uitrusting nieuwe Ignis bekend

Suzuki maakt in aanloop naar de showroomintroductie van de nieuwe Ignis steeds meer details van de compacte crossover bekend. Dit keer is dat de uitrusting. Standaard zijn in elk geval zes airbags, elektrisch bedienbare ramen vóór, een info-display en bumpers in de kleur van de carrosserie.

De nieuwe Suzuki Ignis is voorzien van een fris design, een hoge zit, een ruime instap en een zuinige 1.2 DualJet benzinemotor – al dan niet met smart hybride technologie. Suzuki levert zijn nieuwe compacte crossover met de keuze uit drie uitvoeringen: Comfort, Select en Stijl. Verder introduceert Suzuki een gelimiteerde introductievariant.

Ignis Comfort
De Ignis Comfort heeft vijf zitplaatsen en is onder andere uitgerust met een radio/cd-/mp3-speler met Bluetooth®, airconditioning en elektrisch bedienbare buitenspiegels in de kleur van de carrosserie die bovendien te verwarmen zijn. En ook centrale portiervergrendeling met afstandsbediening is op de standaard 5-deurs Ignis aanwezig. Het frisse design van het exterieur krijgt vanaf de Comfort een vervolg in het speelse interieur met oranje dan wel titaniumkleurige accenten zoals rond de ventilatieroosters in het dashboard, op de middenconsole en portiergrepen vóór.

Ignis Select
De Suzuki Ignis Select verwent zijn eigenaar verder met DAB+ (digitale radio), een AUX- en USB-aansluiting, een 7-inch multitouch display en een achteruitrijcamera. De bestuurder kan zijn smartphone koppelen aan het infotainmentsysteem. De Ignis Select staat op 16-inch lichtmetalen velgen en is voorzien van twee gescheiden stoelen achter. De stoelen zijn over een lengte van 16,5 centimeter verschuifbaar met als doel meer bagageruimte dan wel beenruimte achter te creëren. Wie voor de 4WD-versie kiest, krijgt bovendien Hill-Descent control waarmee de compacte allroader beheersbaar de heuvel afrijdt. Op de Ignis met AGS (Auto Gear Shift) is Hill-Hold control aanwezig.

Ignis Stijl
Met de Suzuki Ignis Stijl heeft de eigenaar de meest complete versie in handen. Met onder meer climate control, cruise control, navigatie, elektrisch bedienbare ramen rondom en een met leder bekleed stuurwiel. Aan de buitenkant is deze luxe versie duidelijk te herkennen aan zijn LED-achterlichten, LED-dagrijverlichting, koplampen met LED-projecten en richtingaanwijzers in de buitenspiegels. Om de auto te starten kan de sleutel op zak blijven (Keyless push start).

Dual Camera Brake Support
De veiligheid van de inzittenden van de Ignis Stijl wordt gewaarborgd door onder meer Dual Camera Brake Support. Bij snelheden van 5 km/uur en hoger onderscheiden de stereocamera’s voertuigen en voetgangers en helpen een aanrijding te voorkomen of de gevolgen van een onvermijdbare aanrijding te beperken. Dat gebeurt door middel van waarschuwingen en automatisch remmen.

WiFi en Spotify
De speciale introductievarianten van de nieuwe Ignis Select en Stijl komen in een beperkte oplage op de markt. Standaard is een geavanceerd In-Touch Android infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen en bedieningstoetsen op het stuurwiel. Het uitgebreide systeem biedt onder andere WiFi, Bluetooth® met iPhone-connectie, TomTom 3D-navigatie met TMC traffic support, een AUX- en USB-aansluiting en muziekstreaming via Spotify.

De verkoop van de Suzuki Ignis start in januari 2017. De prijzen maakt Suzuki nog bekend.

Geef een antwoord