Volvo

Volvo breidt productie in China uit

Door de toenemende vraag naar Volvo’s wereldwijd, zal Volvo Cars meer auto’s in China gaan produceren. Volvo’s uitgebreide capaciteit in China vormt een integraal onderdeel van de wereldwijde productiestrategie.

Volvo ziet China als hét land van waaruit het meer productie en export gaat verzorgen van de huidige en de toekomstige modellen, waaronder de vandaag aangekondigde Volvo S90 met extra beenruimte en de ultraluxe Volvo S90 Excellence. De productie hiervan vindt plaats in Daqing (Noord-China), waar in de toekomst ook de reguliere versie van de Volvo S90 van de band rolt. De fabriek in Chengdu (West-China) neemt de productie van de huidige en nieuwe 60-serie voor zijn rekening. De nog te introduceren 40-serie zal worden geproduceerd in een nieuwe fabriek in Luqiao, 350 kilometer ten zuiden van Shanghai.

Voor productie voor de Nederlandse markt zullen de twee fabrieken in Europa, in Zweden en België, een belangrijke rol blijven spelen. De fabriek in Göteborg zal auto’s in de 90-serie en (in de toekomst) 60-serie op het Scalable Product Architecture (SPA)-platform produceren, terwijl in Gent de nieuwe 40-serie op het toekomstige Compact Modular Architecture (CMA)-platform zal worden geproduceerd. Volvo bouwt in South Carolina een nieuwe fabriek, die ook SPA-gebaseerde auto’s zal maken voor de Amerikaanse – en exportmarkten.

Geef een reactie