Volkswagen

Hypermodern & duurzaam: nieuwe fabriek voor nieuwe Volkswagen Crafter

Volkswagen Bedrijfswagens heeft in het Poolse Września de hypermoderne fabriek geopend waar de nieuwe Crafter geproduceerd gaat worden. De productiefaciliteit is ontworpen met het oog op maximale milieuvriendelijkheid. Vele innovatieve oplossingen zorgen voor een laag energieverbruik en dragen bij aan het beperken van het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Met de opening van de nieuwe fabriek is Volkswagen Bedrijfswagens klaar voor de introductie van de nieuwe Crafter. Dit najaar start de voorverkoop, komend voorjaar staat de nieuwe Crafter in de showroom.

De nieuwe Volkswagen Crafter, die onlangs op de bedrijfswagenbeurs van Hannover werd onthuld, heeft zijn eerste belangrijke onderscheiding al binnen. Een internationale jury van bedrijfswagenjournalisten riep de gloednieuwe bedrijfswagen uit tot ‘International Van of the Year 2017’. De Crafter kreeg de prestigieuze award vooral dankzij de slimme innovaties die het verbruik en daarmee de bedrijfskosten zo veel mogelijk beperken en de geavanceerde assistentiesystemen die zorgen voor maximaal comfort en een hoog veiligheidsniveau.

Think Blue Factory
De fabriek in Września is in een recordtijd gebouwd: tussen de start van de werkzaamheden in november 2014 en het begin van de productie van de nieuwe Crafter liggen slechts 23 maanden. De ultramoderne fabriek met een productiecapaciteit van 100.000 bedrijfswagens per jaar biedt werk aan circa 3.000 werknemers. Hij is onderdeel van Think Blue Factory, het milieuprogramma van Volkswagen. Al in de ontwerpfase is rekening gehouden met de strengste milieueisen. Vele technologische innovaties zorgen ervoor dat de fabriek nieuwe maatstaven zet op het gebied van milieuvriendelijkheid, het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en ergonomie.

Geef een antwoord