Dacia

Dacia introduceert nieuwe Logan MCV, nieuwe Sandero en EDC-automaat voor Duster

Dacia heeft het design van zijn vier belangrijkste modellen opgefrist: de Logan MCV, de Logan (niet leverbaar in Nederland), de Sandero en de Sandero Stepway. Dacia biedt verder een uitgebreid motorenaanbod, keuze aan transmissies en nieuwe uitrustingsopties. Tegelijkertijd levert Dacia de Duster voor het eerst met een EDC-transmissie met dubbele koppeling voor nog meer rijplezier.

Dacia heeft zowel het ex- als het interieur van de vier belangrijkste modellen – de Logan MCV, de Logan, de Sandero en de Sandero Stepway – aangepast. De verfijningen aan de modellen versterken Dacia zijn nieuwe, moderne en assertievere lichtsignatuur.

Carrosserie nóg moderner en aantrekkelijker
Het design van Dacia maakt grote stappen. De modellen hebben een herkenbare nieuwe lichtsignatuur aan vóór- en achterzijde1, voor een meer dynamische en eigentijdse look. De voorste LED-dagrijverlichting heeft een patroon van vier gestapelde driehoeken. De signatuur van de achterlichten is gebaseerd op vier verlichte vierkanten.

De nieuwe Logan, Logan MCV en Sandero delen nu het moderne voorbumperdesign, met verchroomde details rond de luchtinlaat. Ook de achterbumper2 is opnieuw vormgegeven, om het gespierde uiterlijk van de modellen te benadrukken.

Deze designverfijningen hebben vooral op de nieuwe Sandero Stepway een krachtige uitwerking. Dit model heeft een nieuw vooraanzicht, met designkenmerken van de Duster. De grille combineert op elegante wijze de zware tonen van de bumper en de verchroomde details tot een dynamisch geheel. Het verchroomde uitlaatstuk versterkt het dynamische karakter van de auto.

Verfijnd interieur
Ook het interieur van de vernieuwde modellen is van een upgrade voorzien, met een verchroomde finish voor de ventilatieopeningen, de strip op het dashboard en de middenconsole (afhankelijk van de uitvoering). De claxon is nu in het midden van het eveneens nieuwe vierspaaksstuurwiel geplaatst en voorzien van het Dacia-logo. Het stuurwiel van de hogere uitrustingsniveaus heeft een duurzame Soft Feel-finish die plezierig aanvoelt.

Het interieur van de nieuwe Sandero Stepway is voorzien van deurhendels die met chroom zijn afgewerkt. Het gehele gamma wordt voorzien van nieuwe bekledingsstoffen, met texturen en patronen die nog beter aanvoelen en het comfortniveau verhogen. De bekleding van de nieuwe Sandero Stepway heeft 3D-weefsel voor meer diepte, en is verfijnd met topstiksel.

Nog meer uitrusting, maar nog altijd betaalbaar
De nieuwe Logan, Logan MCV, Sandero en Sandero Stepway zijn uitgerust met nieuwe systemen die het rijden makkelijker en praktischer maken. Een achteruitrijcamera (afhankelijk van uitvoering) en hill start assist vergemakkelijken het manoeuvreren. Verder heeft Dacia naar aanleiding van klantenfeedback de knoppen van de elektrisch bedienbare vóór- en achterruiten verplaatst naar de deurpanelen. Voor de bestuurder heeft de schakelaar een handige one-touch-functie, het comfort wordt verhoogd dankzij een neerklapbare armsteun die geïntegreerd is in de bestuurderstoel (afhankelijk van uitvoering). Het interieur is ruim als altijd en nog praktischer dankzij diverse opberglocaties, onder meer een handig vakje voor de mobiele telefoon en een opbergnet aan de zijkant van de console om kleine items op te bergen (afhankelijk van uitvoering).

Het nieuwe middenconsoleontwerp heeft aan de achterkant een bekerhouder. Ook nieuw is een 12V-aansluiting achterin zodat passagiers achter mobiele apparaten kunnen opladen.

Eenvoudiger, kalmer en meer ontspannen rijden
Voor het eerst levert Dacia de Duster met een zestraps automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. Deze combineert het comfort en de soepelheid van een automatische transmissie met het lage brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een handgeschakelde versnellingsbak.

De EDC-transmissie maakt rijden makkelijker en rustiger, zonder schokken. Bovendien is de EDC-transmissie voorzien van hill start assist, dat wegrijden op een helling vereenvoudigt doordat de EDC-controle-unit de rem even vasthoudt. De bestuurder heeft hierdoor tijd om gas te geven, zonder dat het voertuig direct naar achteren rolt. De Duster uitgerust met een EDC-transmissie is de 4×2-versie met een dCi 110 S&S dieselmotor.

In bepaalde markten, waaronder Nederland, levert Dacia de nieuwe Duster Blackshadow met nog meer stijl. Dankzij het sportieve, elegante uiterlijk blijft Dacia zijn veelzijdige SUV niet onopgemerkt.

Deze nieuwe versie is uitgerust met een grille en spiegelkapbehuizingen in hoogglanzend zwart, de mistlampbehuizigingen zijn afgewerkt met een satijnachtig chromen finish. Zwarte 16” wielen met diamanteffect en zwarte deurstijlen geven de Duster Blackshadow extra uitstraling. De nieuwe Duster Blackshadow blijft trouw aan zijn SUV-heritage dankzij skidplates en dakrails afgewerkt met een chromen finish met satijneffect.

In het interieur geven een hoogglanszwarte middenconsole en een met leder afgewerkt stuurwiel de Dacia Duster Blackshadow extra klasse. MediaNav-navigatie en een achteruitrij-camera completeren de uitvoering.

Geef een reactie