Land Rover

Meer technologie en introducite SVAutobiography Dynamic

Met de introductie van de Range Rover modeljaar 2017 hebben klanten toegang tot meer geavanceerde technologie dan ooit. Land Rover introduceert onder meer nieuwe semi-autonome rijhulpsystemen en een verbeterd InControl Touch Pro-infotainmentsysteem. Ook nieuw is de speciaal door Special Vehicle Operations (SVO) ontwikkelde Range Rover SVAutobiography Dynamic: een exclusieve uitvoering waarin performance en luxe elkaar perfect aanvullen. De Range Rover modeljaar 2017 is per direct te bestellen.

Voor het eerst is een Range Rover leverbaar met Advanced Tow Assist. Dit systeem vergemakkelijkt het achteruit rijden met een aanhanger. Met behulp van het Surround Camera System manoeuvreert de bestuurder de aanhanger probleemloos naar de gewenste locatie. Op de centrale touchscreen toont het systeem handige hulplijnen die de bestuurder kan volgen. Naar wens stuurt Advanced Tow Assist de aanhanger automatisch, snel en veilig naar de door de bestuurder gewenste locatie.

Offroad rijden nog eenvoudiger
De offroad-capaciteiten van de Range Rover worden verder vergroot dankzij nieuwe systemen als Low Traction Launch en All-Terrain Info Centre. Low Traction Launch assisteert de bestuurder bij het wegrijden op een helling of op een natte ondergrond, zoals nat gras, sneeuw of ijs. Door de hoeveelheid koppel te reguleren, reduceert het systeem wielspin en ontstaat een soepele acceleratie. De functie is handmatig in te schakelen wanneer de gras-, gravel- of sneeuwmodus van Terrain Response 2 is ingeschakeld. Het systeem blijft actief tot een snelheid van 30 km/uur. Het All-Terrain Info Centre toont relevante voertuiginformatie op de centrale touchscreen.

InControl Touch Pro-infotainmentsysteem
Het InControl Touch Pro-infotainmentsysteem heeft een verbeterde 10-inch touchscreen met dual-view-mogelijkheid en pinch- en zoom-ondersteuning. Het systeem, dat nog intuïtiever te bedienen is dan voorheen, heeft een aantal nieuwe apps. Met InControl Remote Premium kan de eigenaar op afstand het klimaatsysteem inschakelen om de auto voor vertrek te koelen of te verwarmen. Het inschakelen van het alarm en het starten van de motor is eveneens op afstand mogelijk. Extra apps zijn te downloaden via het infotainmentsysteem.

De functies van het geïntegreerde satellietnavigatiesysteem zijn uitgebreid, onder meer met een nieuwe deur-tot-deur begeleidingsfunctie van de smartphone-app Route Planner. De app navigeert de bestuurder te voet naar het voertuig. In de auto neemt het infotainmentsysteem de bestemming en begeleiding over. Nadat de auto is geparkeerd, schakelt het systeem weer over op de smartphone tot de eindbestemming is bereikt. De commute-modus onthoudt vaak gekozen routes, zoals de reis naar het werk, en kiest de optimale route op basis van live verkeersinformatie. Locaties delen met vrienden, familie of collega’s is mogelijk.

Passagiers achterin kunnen dankzij een ingebouwd entertainmentsysteem onderweg locaties doorsturen naar de bestuurder. Deze krijgt de locaties gepresenteerd op de centrale touchscreen en kan deze weigeren of accepteren.

Nieuwe veiligheidssystemen
Als aanvulling op de offroad-hulpsystemen en het opgewaardeerde inControl Touch Pro-systeem introduceert Land Rover verder enkele nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Driver Condition Monitor bijvoorbeeld, waarschuwt met audiovisuele signalen als het systeem tekenen van vermoeidheid bij de bestuurder detecteert. Blind Spot Assist stuurt automatisch tegen als de bestuurder de rijstrook verlaat terwijl er naast de Range Rover een auto rijdt. Lane Keep Assist voert subtiele stuurcorrecties uit als de auto buiten de wegbelijning dreigt te komen.

Ook Intelligent Speed Limiter is nieuw en helpt de bestuurder om zich aan de snelheidslimiet te houden. Het systeem maakt gebruik van Traffic Sign Recognition om veranderingen van de toegestane snelheid te detecteren. Bij een verandering krijgt de bestuurder een ‘voorstel’ om zijn snelheid aan te passen aan de limiet. Als de bestuurder die accepteert, past de auto automatisch het tempo aan.

Standaard is elke Range Rover modeljaar 2017 voorzien van Rear Park Distance Control, Cruise Control, Speed Limiter, Lane Departure Warning en Autonomous Emergency Braking (AEB). AEB maakt gebruik van een naar voren gerichte camera voor het detecteren van situaties die tot een botsing kunnen leiden. Indien nodig volgt een waarschuwing aan de bestuurder. Geeft die geen gehoor, dan voert het systeem een noodstop uit om erger te voorkomen.

Het optionele Drive Pack bestaat uit een Blind Spot Monitor, Traffic Sign Recognition en Reverse Traffic Detection. Het Drive Pro Pack voegt hier nog Adaptive Cruise Control, Queue Assist en Intelligent Emergency Braking aan toe.

Range Rover SVAutobiography Dynamic
De nieuwe Range Rover SVAutobiography Dynamic combineert luxe met uitstekende performance. Voor de aandrijving zorgt een 405 kW (550 pk) sterke 5,0-liter supercharged V8 met 680 Nm trekkracht, speciaal gekalibreerd voor Range Rovers vlaggenschip. Land Rover koppelt de krachtbron aan een achttraps ZF-transmissie. De SUV legt de 0-100-sprint af in slechts 5,4 seconden.

De SVAutobiography Dynamic is uitsluitend met de standaard wielbasis leverbaar (de Range Rover SVAutobiography alleen met verlengde wielbasis). De SVAutobiography Dynamic is bovendien de eerste Range Rover met in het oog springende rode remklauwen en een Brembo-reminstallatie. De luxueuze uitvoering heeft een compleet door SVO zelf ontwikkelde onderstelset-up voor een optimale mix van sportiviteit en comfort. Gewijzigde wielophangingspunten, veren en dempers en een met 8 mm verlaagde rijhoogte resulteren in een directer rijgedrag.

Voor het bereiken van een preciezere besturing, een verbeterde stabiliteit en meer wendbaarheid installeert Land Rover het systeem Dynamic Response, dat overhellen van de carrosserie in bochten tegengaat. Daarbij past het systeem de voor- en achteras onafhankelijk aan voor het beste resultaat. Het systeem Adaptive Dynamics berekent 500 keer per seconde de voertuigbewegingen, de input van de bestuurder en veranderingen in het wegdek voor het genereren van meer voertuigcontrole.

Het interieur van de SVAutobiography Dynamic is afgewerkt met hoogwaardige materialen. De stoelen zijn bekleed met leder (gedeeltelijk geperforeerd) in diamantpatroon in combinatie met contrasterende stiksels, leverbaar in vier kleuren. Voor het dashboard en de deurpanelen gebruikt Land Rover Grand Black-kleurig houtfineer met stijlvolle rode detaillering als finishing touch. Zaken als de schakeldraaiknop, de start-stopknop en pedalen hebben een uitgesproken geribbeld design. De schakelflippers zijn afhankelijk van de gekozen kleurencombinatie afgewerkt in een geanodiseerde rode tint.

De Range Rover SVAutobiography Dynamic heeft enkele unieke uiterlijke kenmerken. Zo zijn onder meer de luchtinlaten in de zijschermen, motorkapdetails, de grille en voor- en achterbumperinlegdelen gespoten in de kleur Graphite Atlas. Uit vier verchroomde uitlaatstukken klinkt een onderscheidende V8-sound. Er is keuze uit lichtmetalen 21- en 22-inchwielen in drie kleuren.

De Range Rover voor modeljaar 2017 is per direct te bestellen voor prijzen vanaf € 126.864,-. De SVAutobiography Dynamic is leverbaar vanaf € 244.264,-.

Geef een antwoord