Seat

SEAT begint startup-accelerator met Conector

SEAT gaat met Conector samenwerken om een gespecialiseerde startup-accelerator voor de automobielindustrie te lanceren. SEAT Accelerator by Conector zal in eerste instantie vijf startups steunen die onderdak krijgen in het SEAT-hoofdkwartier in Martorell, waar ze ook hulp en ondersteuning krijgen bij de realisatie van hun plannen.

In het voortdurende streven naar innovatie in de automotive sector richt SEAT zich er met deze samenwerking op om ondernemers te ondersteunen die nieuwe oplossingen zoeken voor de auto-industrie en mobiliteit. Tegelijkertijd zet startup-accelerator Conector zijn beleid voort om samen te werken met grote ondernemingen, om zo jonge bedrijven vooruit te helpen. “Samenwerkingen zoals die met Conector zijn in lijn met onze visie voor de toekomst om een ecosysteem voor mobiliteit te creëren”, zegt SEAT-president Luca de Meo. “Startups vooruithelpen stelt ons in staat kennis uit te wisselen en verleent ons toegang tot de grootste talenten. Zo geven we SEAT’s digitale transformatie een duw in de rug.”

Inschrijving geopend
SEAT Accelerator by Conector draait om de automotive industrie, mobiliteit en logistiek. Alle projecten moeten ingediend worden door een gevestigd bedrijf, schaalbaar zijn en tevens geschikt om internationaal uit te rollen. Ook moet het project gericht zijn op een product dat al op de markt is. Van 19 juli tot en met 19 september is de inschrijving geopend, meer informatie is beschikbaar op de website www.conector.com/seat. Een jury van SEAT-managers en Conector-partners maakt een shortlist van de voorstellen, die op Startup Day worden gepresenteerd. Daar vindt de definitieve selectie plaats van vijf startups die in het acceleratorprogramma worden opgenomen.

Demo Day
De geselecteerde ondernemingen werken vervolgens vijf maanden bij SEAT in Martorell aan hun groei- en verkoopstrategie en verbeteren waar nodig hun producten onder begeleiding van mentors van Conector en SEAT. Ook krijgen ze hulp van partnerbedrijven, trainingen en maken ze deel uit van een van de beste bedrijven van Spanje. Aan het eind van het programma vindt de Demo Day plaats. Daar presenteert iedereen zijn project aan toonaangevende venture capital firma’s, investeerders en kopstukken uit de industrie met het oog op investeringen. Op dat moment wordt er ook gekeken naar synergiën tussen de startups en SEAT.

Geef een antwoord