Volkswagen

Euro NCAP: maximale veiligheidsscore van 5 sterren voor nieuwe Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de onafhankelijke Euro NCAP botsproefcyclus. De nieuwe SUV van Volkswagen, die inmiddels leverbaar is in Nederland, doorstond de strenge NCAP-tests met vlag en wimpel en noteerde absolute topscores, waarmee hij één van de veiligste auto’s in Europa is.

De totale score van vijf sterren voor de Tiguan is een optelsom van de punten die de nieuwe Tiguan in vier individuele categorieën behaalde: bescherming van inzittende volwassenen en kinderen, voetgangerveiligheid en rijassistentiesystemen. Dit jaar legde Euro NCAP de lat op diverse onderdelen wederom hoger, maar desondanks noteerde de Volkswagen Tiguan indrukwekkende waarden op alle fronten, met een eindscore van 96 procent.

Geef een reactie