Nissan

Drone kruist degens met Nissan GT-R in sprint

Nissan heeft de presentatie van de nieuwe GT-R opgeluisterd met een spectaculaire stunt. Op het circuit van Silverstone nam de legendarische sportauto het op tegen een van de snelst accelererende FPV (First Person View) racedrones ter wereld. In de sprint is de drone de GT-R wel te snel af, maar op topsnelheid legt hij het af tegen Nissans sportauto.

Nissan heeft de GT-R-drone laten bouwen om de nieuwe versie van de GT-R-sportauto rijdend op het circuit vanuit de lucht te filmen. De drone is speciaal voor races ontworpen en is zeer gestroomlijnd. De drone sprint vanuit stilstand naar 100 km/uur in slechts 1,3 seconden, ruim twee keer zo snel als de GT-R. De racedrone haalt een topsnelheid van 185 km/uur, de auto zet daar 315 km/uur tegenover.

Nissan NISMO-rijder Ricardo Sanchez zat bij de krachtmeting op het circuit aan het stuur van de nieuwe GT-R, terwijl James Bowles, British National Drone Racing-kampioen 2015, de drone bestuurde. Beide machines waren ook al te bewonderen op het Goodwood Festival of Speed.

Geef een reactie