Toyota

Toyota Auris super betrouwbaar volgens ADAC

Met een Toyota Auris is de kans op pech gemiddeld het kleinst, zo blijkt uit cijfers van de jaarlijkse Pannenstatistik van de ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB. De ADAC nam de pechstatistieken van 2015 onder de loep van in totaal 40 modellen van diverse merken in het C-segment en bestempelt de Toyota Auris als super betrouwbaar.

De ADAC onderzocht modellen van de bouwjaren 2007 tot en met 2013. Het aantal storingen per duizend geregistreerde voertuigen was bij de Toyota Auris vorig jaar gemiddeld het laagste. In de statistieken over 2006 staat de Auris niet, omdat hij in 2007 op de markt kwam.

TÜV: Toyota ook het betrouwbaarst
De betrouwbaarheid van Toyota werd eerder ook al onderstreept in het Duitse TÜV-Report 2016, een onafhankelijk Duits betrouwbaarheidsonderzoek onder 233 auto’s. Met veertien top 10-posities was Toyota in dit onderzoek de grote winnaar. Niet enkel de Auris bleek bijzonder betrouwbaar, maar ook de Yaris, Prius en RAV4. Volgens het TÜV-onderzoek vertonen Toyota’s nieuw en als occasion opvallend weinig gebreken.

Uitstekende keuze

Toyota levert de Auris als Hatchback en Touring Sports onder meer met een 1.2 turbobenzinemotor en een zuinige hybride aandrijflijn. Voor de snelle beslissers heeft Toyota nog een beperkte voorraad van Auris Hybrids met maar 14% bijtelling. De Toyota Auris Hatchback is al leverbaar vanaf 18.995 euro. Voor de Toyota Auris Touring Sports geldt een vanafprijs van 21.395 euro.

Geef een antwoord