Audi

Audi SQ7 TDI wint ‘Autocar Innovation Award 2016’

Het gerenommeerde Engelse automagazine Autocar heeft de Audi SQ7 TDI bekroond met de ‘Autocar Innovation Award 2016’. Deze onderscheiding vormt een erkenning voor de geavanceerde technologie in de SQ7 TDI, waaronder de elektrisch aangedreven compressor, de krachtige 48 Volt accu en de elektromechanische actieve rolstabilisatie.

Autocar beloonde Audi’s Voorsprong door techniek-filosofie met de ‘Innovation Award’, als erkenning voor de buitengewoon technische hoogstandjes in de Audi SQ7 TDI. De nieuw ontwikkelde V8-motor in de SQ7 TDI maakt bijvoorbeeld gebruik van een elektrisch aangedreven compressor, een technologische wereldprimeur. Deze compressor ondersteunt de twee uitlaatgasturbo’s, met name bij lage toerentallen, en garandeert maximale acceleraties zonder het bekende turbogat.

48 Volt accu: voor het eerst in een Audi
De energie voor de elektrisch aangedreven compressor is afkomstig van een nieuwe 48 Volt accu. Met een piekvermogen tot 13 kilowatt voorziet deze accu ook de nieuwe, elektromechanische actieve rolstabilisatie – die overhellen van de carrosserie beperkt en daarmee borg staat voor extra sportieve prestaties – van stroom. De SQ7 TDI is de eerste Audi die vertrouwt op een high-performance 48 Volt accu. Een omvormer koppelt de krachtige accu aan de reguliere 12 Volt accu.

Geef een reactie