Opel

Opel Astra 5-deurs en Sports Tourer nu met 1.6 BiTurbo dieselmotor

De Opel Astra is per direct leverbaar met een nieuwe, krachtige 1.6 BiTurbo dieselmotor. Hij levert een vermogen van 118 kW (160 pk) en een hoog koppel van 350 Nm, dat al beschikbaar is bij 1.500 tpm. Dat is goed voor een acceleratie van 0-100 km/uur in 8,6 (Sports Tourer 8,9) seconden en een tussensprint van 80 naar 120 km/uur in slechts 7,5 (Sports Tourer 8,1) seconden. Afhankelijk van de gekozen bandenmaat komt het gemiddeld verbruik uit op 4,0-4,1 l/100 km, met een CO2-uitstoot tussen 106-109 g/km (gemeten in de NEDC-cyclus). Met 16 inch bandenmaat kwalificeren de Astra 1.6 BiTurbo 5-deurs én Sports Tourer voor de aantrekkelijke 21% bijtelling bij zakelijk gebruik. De Opel Astra 1.6 BiTurbo is leverbaar vanaf € 31.795,-.

De gasrespons van de Opel Astra 1.6 BiTurbo is bijzonder krachtig. Daaraan draagt ook het lage gewicht bij – de Opel Astra 5-deurs is tot zo’n 200 kg lichter dan zijn voorganger. De nieuwe krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Verder heeft Opel veel aandacht besteed aan geluidsisolatie, wat resulteert in een opvallend stil interieur en veel rijcomfort.

De Opel Astra is bijzonder succesvol, zowel met verkopen als met het winnen van prijzen. Toonaangevende technieken als Opel OnStar en IntelliLux LED Matrix-koplampen hebben eraan bijgedragen dat het nieuwe model is uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2016’. Ook is de Astra gelauwerd met de SAFETYBEST 2015 Award en het 2015 Golden Steering Wheel. In de Euro NCAP-crashtest behaalde hij de maximale score van vijf sterren voor veiligheid.

In diverse vergelijkingstests komt de Opel Astra eveneens sterk voor de dag. Het Duitse Auto Zeitung stelt: “De Opel Astra verslaat de premium league” in een vergelijk met de Mercedes A 220d en BMW 118d; en het grootste automagazine van Europa AutoBild schrijft dat de Opel Astra “zelfs BMW achter zich laat.”

Geef een antwoord