Volkswagen

Nieuwe Volkswagen Amarok standaard met krachtige zescilindermotor

De nieuwe Volkswagen Amarok krijgt een groter hart, namelijk een V6-cilindermotor van de nieuwste generatie. Deze nieuwe 3,0-liter motor heeft een maximumkoppel van 550 newtonmeter en een maximaal vermogen van 165kW/224 pk. De nieuwe Amarok arriveert in het vierde kwartaal in Nederland.

Robuust en betrouwbaar: de nieuwe, dynamische V6-dieselmotor van de nieuwe Volkswagen Amarok speelt in op de vraag van klanten naar een hoog koppel bij lage toerentallen. Zo staat reeds bij 1.500 toeren per minuut het maximumkoppel van deze krachtige 6-cilinder ter beschikking: 550 newtonmeter. Dit is 130 Nm meer dan zijn voorganger leverde. Daarmee is over het gehele toerenbereik meer dan voldoende vermogen en trekkracht beschikbaar.

De lange overbrengingen van de hoogste versnellingen van de handgeschakelde transmissie en de optioneel leverbare 8-trapsautomaat verlagen bij constante snelheden het toerental en het verbruik. Zij leveren op deze wijze een bijdrage aan het lage geluidsniveau in het interieur en de lage CO2-emissiewaarden. Het gemiddelde verbruik volgens de NEDC zal bij de nieuwe Amarok met 165 kW en 8-trapsautomaat naar verwachting 7,6 liter diesel/100 km* gaan bedragen. Dat komt neer op een uitstoot van 199 gram CO2/km*.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe motor hadden degelijkheid en levensduur de hoogste prioriteit. De nieuwe 3.0 TDI heeft een cilinderinhoud van 2.967 cc en wordt leverbaar in drie verschillende vermogensvarianten: 120kW/163 pk, 150kW/204 pk en maar liefst 165kW/224 pk. Alle motoren voldoen aan de nieuwste Euro 6-emissienorm.

Afhankelijk van het motorvermogen zijn drie verschillende aandrijfvarianten beschikbaar: de traditionele achterwielaandrijving en de 4MOTION-vierwielaandrijving. De 4MOTION modellen met handgeschakelde versnellingsbak hebben achterwielaandrijving met een inschakelbare aandrijving op de vooras. De 4MOTION modellen met 8-trapsautomaat hebben permanente vierwielaandrijving en een Torsen-differentieel.

Nieuw voor de Amarok is de Servotronic-besturing waarmee deze dynamische pick-up zich zeer nauwkeurig laat besturen. Nieuwe 17 inch remschijven op de vooras van de 165 kW-Amarok en 16 inch schijven achter zorgen ervoor dat deze krachtige pick-up snel en veilig tot stilstand komt. Ook het meermaals onderscheiden Multi Collision Brake-systeem is standaard aan boord.

Een dynamische ogende voorzijde en een compleet nieuw dashboard benadrukken de krachtige uitstraling van de nieuwe Amarok. Samen met de nieuwe, ergonomische stoelen zorgen ze ervoor dat de auto hoogwaardig aandoet, terwijl het design het actuele Volkswagen-DNA bevat.

De Nederlandse prijzen en specificaties worden later dit jaar bekend gemaakt. De nieuwe Volkswagen Amarok arriveert in het vierde kwartaal van 2016 in Nederland.

Geef een antwoord