Abarth

Abarth 124 spider in oktober naar Nederland

Abarth kan bogen op een rijke sportieve heritage en introduceert dit jaar de nieuwe 124 spider. De Abarth 124 spider is een eerbetoon aan de legendarische roadster waarmee Fiat in de jaren zeventig zijn eerste Europese rallykampioenschap in de wacht sleepte. De achterwielaandrijving, het lage gewicht (1.060 kg), de perfecte gewichtsverdeling (50:50), het mechanisch gelimiteerde sperdifferentieel én de 170 pk sterke 1.4 MultiAir-turbobenzinemotor garanderen puur rijplezier, zoals dat hoort bij Abarth. Gezien het potentieel van de 124 spider is de auto voorzien van een uitgebreide veiligheidsuitrusting die onder andere bestaat uit ABS, EBD en ESC. Het laatste systeem garandeert een stabiele wegligging, vooral bij wisselende gripcondities in bochten door bijvoorbeeld bevriezing, sneeuw of steenslag. ERM grijpt in om een onverhoopte koprol te voorkomen.

160301_Abarth_124_spider_05

De standaarduitrusting omvat 17-inch lichtmetalen wielen, sportbumpers vóór en achter, Brembo remmen met aluminium remklauwen vóór, extra dikke stabilisatoren, Bilstein-schokdempers, Halogeen-koplampen, LED-achterlichten en een speciaal ontworpen Record Monza-sportuitlaat die staat garant voor het herkenbare Abarth geluid. Verder ook standaard aanwezig: verwarmbare alcantara sportstoelen, aluminium pedalen, korte versnellingspook, airconditioning, cruise control en racy startknop. Mocht je soms iets anders willen horen dan alleen de soundtrack van de motor: optioneel is onder andere het Bose audiosysteem verkrijgbaar met negen speakers. De historische meest verantwoorde optie en meest voordelig optie ooit? Motorkap en kofferklep kunnen zonder meerprijs in matzwart worden geleverd.

160301_Abarth_124_spider_06

Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak en een automatische DCT-transmissie. Het unieke karakter van de Abarth 124 spider blijkt ook uit het feit dat elk exemplaar wordt voorzien van een metalen plaatje met het productienummer. De Abarth 124 spider staat eind oktober bij de Nederlandse dealers.

160301_Abarth_124_spider_02

Geef een antwoord