Opel

Slimme accessoires van Opel voor vakantie

Opel maakt reizen leuker. In elk geval is er door tal van accessoires af te rekenen met inpakstress voor de vakantie. Er zijn talrijke accessoires leverbaar om de bagage handig, slim en veilig in de auto te stouwen, zoals speciale haken, scheidingsstangen en –netten. De geïntegreerde fietsendrager, FlexFix, maakt het meenemen van fietsen makkelijk. De online connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar is een virtuele vraagbaak en persoonlijke hulpverlener onderweg. Het systeem biedt daarbij een krachtige wifi-hotspot voor koppeling tot aan zeven mobiele apparaten.

4-Opel-Reisaccessoires

Losse bagage kan bij een noodstop tot gevaarlijke situaties leiden. Het FlexOrganizer-pakket (vanaf € 125,-) voor de Astra Sports Tourer, de Insignia Sports Tourer/Country Tourer en de Zafira Tourer is een perfecte oplossing. Met verstelbare spanbanden zijn voorwerpen vast te maken aan bevestigingsrails in de bagageruimte. Met Opels FlexOrganiser-scheidingsnet is de bagageruimte eenvoudig in compartimenten te verdelen, zodat tassen of koffers onderweg niet door de auto schuiven. Er is ook een box, waarin kleinere spullen zoals de gevarendriehoek en de verbanddoos veilig op hun plaats blijven en in geval van nood snel bereikbaar zijn.

2-Opel-Reisaccessoires

Uitschuifbare vloer in de kofferbak
Met de FlexFloor voor de bagageruimte van de Insignia Sports Tourer zijn grote en zware spullen gemakkelijk in en uit de auto te schuiven. FlexFloor is tot 40 cm uitschuifbaar en kan tot wel 120 kg dragen. Dat ontlast de rug bij het in- en uitladen. Kleine spullen, speelgoed en boeken kunnen worden opgeborgen in de op de achterbank te bevestigen transportbox met deksel. Hierdoor kunnen kinderen altijd eenvoudig hun spullen pakken. Voor de ADAM heeft Opel een speciale box voor de bagageruimte. Deze box is er in drie designs, is met tapijt bekleed en te verdelen in drie compartimenten. In vrijwel alle Opels zijn notitieboekjes, pennen, tissues en cosmetica netjes op te bergen dankzij speciale opbergvoorzieningen die in de bekerhouders passen.

5-Opel-Reisaccessoires

FlexDock, FlexConnect en FlexFix maken reizen nog plezieriger
Opel biedt ook moderne infotainment-oplossingen voor in de auto, zoals FlexDock. Daarmee is een smartphone te bevestigen op het dashboard van de Opel ADAM, Corsa en Zafira Tourer, zodat de smartphone als navigatiescherm is te gebruiken. Als bijkomend voordeel laadt de FlexDock zonder extra kabels de accu van de smartphone op. De FlexConnect-adapter is een echte allrounder. Een tassenhaak aan de adapter – die wordt bevestigd aan de hoofdsteun van de voorstoelen – houdt tassen op hun plaats in het geval van een noodstop. Er is voor de adapter een houder voor een iPad of een Samsung Galaxy-tablet leverbaar zodat kinderen kunnen genieten van hun eigen entertainment. De mogelijkheden zijn nog groter met Opel OnStar en de 4G LTE WiFi-hotspot, waarmee een groot aantal internettoepassingen mogelijk zijn.

3-Opel-Reisaccessoires

De volledig geïntegreerde FlexFix-fietsendrager van Opel maakt het mogelijk om tot wel vier fietsen veilig mee te nemen. De fietsendrager is binnen enkele seconden klaar voor gebruik, zonder speciaal gereedschap. Als de fietsen eraf zijn, verdwijnt de fietsendrager onder de achterbumper. Het door Opel gepatenteerde systeem is er voor de Opel ADAM, Corsa, Meriva, Mokka en Zafira Tourer, vanaf € 595,-.

6-Opel-Reisaccessoires

Geef een antwoord