Volvo

Volvo XC90 Excellence nu ook in Nederland

De Volvo XC90 Excellence is vanaf nu te bestellen. Deze uiterst exclusieve uitvoering met vier riante zitplaatsen is standaard voorzien van vrijwel alle denkbare luxe en hoogwaardige techniek. Dankzij de hybride aandrijflijn komt hij in aanmerking voor gereduceerde bijtelling van 15 procent.

De plug-in hybride XC90 Excellence wordt aangedreven door de beproefde T8 Twin Engine. De aandrijflijn met benzinemotor biedt keus uit diverse rijmodi, waaronder: Pure, Hybrid en Power. Het gecombineerde maximumvermogen bedraagt 299 kW (407 pk) en het maximumkoppel is 640 Nm. De CO2-emissie is indrukwekkend laag: slechts 49 g/km. Dat betekent bij zakelijk gebruik 15 procent fiscale bijtelling.

De Volvo XC90 Excellence biedt inzittenden een unieke ervaring van Scandinavische luxe, innovatie, raffinement, comfort en stijl. Met onder meer een met leder afgewerkt interieur en het beste kristalglas van het toonaangevende Zweedse kristalhuis Orrefors, waarin dranken naar wens kunnen worden gekoeld of verwarmd. Deze exclusieve uitvoering is uitsluitend met vier riante zitplaatsen leverbaar: achterin monteert Volvo twee individueel verstelbare stoelen met massage- en ventilatiefunctie, welke via een extra touchscreen bediend worden.

Tussen de achterstoelen is een unieke tunnenconsole ontwikkeld, welke plaats biedt aan, onder andere: een extra Bowers & Wilkins luidspreker, gekoelde opbergruimte, kristallen glazenhouders, USB en 230V aansluitingen en de uitklapbare ‘tray tables’. De auto is van alle denkbare opties voorzien. Men kan enkel nog keuze maken uit 10 exterieurkleuren, 2 kleurstellingen voor het interieur en de meest geschikte laadkabel.

‘We merken dat onze trouwe klanten veel interesse hebben in deze top-of-the-line XC90’, zegt Björn Annwall, Senior Vice President Marketing, Sales en Service bij Volvo Car Corporation. ‘Met de extra geluidsisolatie, het verbeterde Bowers & Wilkins Premium Sound System en de gemakkelijk verstelbare achterstoelen biedt de Volvo XC90 Excellence een ongekend niveau van luxe, rust en comfort.’

One thought on “Volvo XC90 Excellence nu ook in Nederland

Geef een antwoord