Nissan

Voetballers Manchester City autocoureur-voor-een-dag

Kinderen willen het liefst voetballer of autocoureur worden. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nissan. Dus leek het de autofabrikant een goede gedachte om vier voetballers van Manchester City een dag te laten racen. In het kader van de Nissan Dream Job Swap verruilden zij hun voetbaltenue voor een race-overall om één dag autocoureur te zijn.

David Silva, Bacary Sagna, Eliaquim Mangala en Fernando van Manchester City namen plaats achter het stuur van de Nissan JUKE NISMO RS. Na instructie door de beste coureurs van Nissans GT Academy, namen de voetballers het tegen elkaar op in een stevige wedstrijd wagenbeheersing.

Het event was geïnspireerd op een onderzoek in opdracht van Nissan. Daaruit bleek dat 22 procent van de kinderen tussen de 9 en 13 jaar profvoetballer als droombaan ziet. 26 procent van de jongens noemde voetballer het spannendste beroep ter wereld. De jeugd droomt er duidelijk óók van om in de voetsporen van de coureurs van de Nissan GT Academy te treden. Coureur was voor de jongens met 19 procent op één na het opwindendste beroep.

Opwinding bij volwassenen
In het kader van de Nissan Excitement Index is ook onderzocht wat volwassenen spannend vinden. In deze studie scoort voetbal eveneens hoog. Aan dit onderzoek hebben ruim vijfduizend mensen meegewerkt. Gevraagd om aan te geven welke twee aspecten van hun leven het opwindendst zijn, noemde 24 procent zijn voetbalclub en slechts 18 procent zijn huidige baan.

Geef een reactie