Opel

Verkoop Opel plust 8 procent in Europa

Opel heeft het eerste kwartaal van 2016 met klinkende resultaten afgesloten. De Europese verkoop steeg 8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Het marktaandeel groeide met 0,2 procentpunt tot 6 procent. In Nederland groeide het marktaandeel van Opel zelfs met een bijna een kwart tot 7,4 procent. Het betreft hier de totaalmarkt, met de verkoopresultaten voor personen- en bedrijfswagens bij elkaar opgeteld.

Opel verkocht in Europa voor het eerst sinds 2011 weer meer dan 300.000 auto’s in een kwartaal. Eind maart stond de teller op 303.000, ofwel 24.000 meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Daarmee groeit Opel harder dan de totale Europese markt (+5%).

De verkoop van Opel nam toe in zeventien landen. En in vijftien landen wist Opel het marktaandeel te vergroten, zoals in België, waar maar liefst 11 procent aandeel werd gewonnen. In Nederland liet Opel een meer dan stevige groei zien, met een marktaandeel van 7,4 procent. Een ijzersterke maand maart, waarin Opel met ruim tien procent marktaandeel de koppositie veroverde in de personenautoverkoop, droeg daar fors aan bij. De goede resultaten zijn zeker ook te danken aan het succes van de vijfdeurs Opel Astra, waarvan in het eerste kwartaal al 37.000 zijn verkocht. In totaal staan er al 150.000 stuks in bestelling. In Nederland ontving de Auto van het Jaar 2016 sinds start verkoop tot en met maart al bijna 6.000 orders. Een kleine 2.500 daarvan komen voor rekening van de Astra Sports Tourer, die binnen een week in de Nederlandse showrooms zal verschijnen. Ook de komst van de nieuwe Mokka X, later dit jaar, zal de Opel-verkopen naar verwachting verder aanjagen.

One thought on “Verkoop Opel plust 8 procent in Europa

Geef een antwoord