Jaguar

Jaguar F-TYPE SVR geeft concert in Park Avenue Tunnel in New York

Ter demonstratie van het indrukwekkende uitlaatgeluid van de nieuwe F-TYPE SVR, de snelste Jaguar ooit, ging de beroemde Park Avenue Tunnel in New York City tijdelijk op slot voor het publiek. Jaguar organiseerde het bijzondere geluidsconcert ter gelegenheid van de New York International Auto Show, die van 25 maart tot en met 3 april in de ‘Big Apple’ wordt gehouden.
6-Jaguar-F-TYPE-SV-R-Tunnel
Naast de baanbrekende performance en scherpe besturing vormt het intrinsieke geluid één van de hoofdattracties van de nieuwe Jaguar F-TYPE SVR. De 422 meter lange Park Avenue Tunnel, die onder zeven huizenblokken van het iconische Park Avenue in Manhattan loopt, vormde de perfecte habitat om de indrukwekkende uitlaatsound van de F-TYPE SVR te demonstreren.
2-Jaguar-F-TYPE-SV-R-Tunnel
Belangrijk onderdeel van de unieke soundtrack is het nieuwe lichtgewicht titanium uitlaatsysteem van Inconel. Om de geluidsdemonstratie in New York extra kracht bij te zetten, maakte Jaguar gebruik van verlichting die speciaal is ontwikkeld om te reageren op het uitlaatgeluid. Terwijl het tempo van de F-TYPE werd opgevoerd in de Park Avenue Tunnel, veranderden de kleur van tientallen lichtjes van wit naar Jaguar Red.
4-Jaguar-F-TYPE-SV-R-Tunnel
De Jaguar F-TYPE SVR is ontwikkeld door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. Het is de lichtste, wendbaarste, snelste en krachtigste versie van de F-TYPE, terwijl hij voldoende souplesse en comfort biedt voor dagelijks gebruik. De F-TYPE SVR beschikt over een 5,0-liter supercharged V8-motor met een vermogen van 423 kW (575 pk) en 700 Nm. Hij accelereert vanuit stilstand naar 100 km/uur in slechts 3,7 seconden en haalt een topsnelheid van 322 km/uur.

One thought on “Jaguar F-TYPE SVR geeft concert in Park Avenue Tunnel in New York

Geef een antwoord