Jaguar

Jaguar opent orderboeken snelste F-TYPE ooit: de F-TYPE SVR

Jaguar opent de orderboeken van de nieuwe F-TYPE SVR. De snelste en krachtigste F-TYPE ooit beleeft zijn wereldpremière begin maart op de Autosalon van Genève. Door de komst van de SVR is het modellengamma van de F-TYPE veelzijdiger dan ooit.

3-JAGUAR-F-TYPE-SVR

De nieuwe F-TYPE SVR is de eerste Jaguar die is ontwikkeld door de speciale afdeling Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar Land Rover. Hij is lichter (25 kilogram minder dan F-TYPE R AWD), wendbaarder, sneller en krachtiger. Dankzij vierwielaandrijving (AWD) staan de SVR Coupé en Convertible garant voor supercarprestaties onder alle weersomstandigheden. Het zijn de ideale sportwagens die de bestuurder trakteren op bergen rijplezier.

1-JAGUAR-F-TYPE-SVR

“De puurheid van de F-TYPE is uniek, maar met de nieuwe F-TYPE SVR kregen we de kans iets veel dramatischer te ontwerpen. Alle toegevoegde elementen dragen bij aan de verbeterde prestaties en uitstraling. Cutting-edge aerodynamica zijn altijd fundamenteel geweest voor Jaguar design. Zaken als de grotere luchtinlaten en de actieve achtervleugel zijn essentieel voor het dramatische design en het 320 km/u -potentieel van de F-TYPE SVR”, zegt Ian Callum, Director of Design bij Jaguar.
5-JAGUAR-F-TYPE-SVR“Ons doel was om alles wat onze klanten waarderen aan de F-TYPE – de performance, de besturing, het geluid en het design – naar een hoger niveau te tillen. En dat is wat de nieuwe Jaguar F-TYPE SVR ook levert. Het is een onvervalste ‘all weather’ sportwagen. Met 575 pk, minder gewicht, een opgewaardeerd chassis en unieke kalibraties aan de transmissie en het AWD-systeem is het prestatiepotentieel optimaler te benutten. SVO heeft deze versie ontwikkeld voor de fervente liefhebber, maar het is een auto waarvan je het hele jaar door kunt genieten”, benadrukt John Edwards, Managing Director bij Jaguar Land Rover Special Operations.

6-JAGUAR-F-TYPE-SVR

Geef een reactie