Skoda

Draadloos opladen: de SKODA Phonebox

ŠKODA breidt haar reeks met state-of-the-art infotainmentsystemen uit: vanaf juni 2016 kan bij de Superb worden gekozen voor de optie ‘Phonebox met draadloze oplaadmogelijkheid’. Met behulp van deze technologie kunnen smartphones met inductietechniek worden opgeladen volgens de Qi-standaard.

De Phonebox met draadloze oplaadmogelijkheid is een doorontwikkeling van de Phonebox die al leverbaar is voor de ŠKODA Superb. De kern van het systeem wordt gevormd door een geïntegreerde dakantenne, die met de smartphone is verbonden via een nabije veld-koppeling en geeft signalen door aan de antenne van de auto. De Phonebox zorgt voor een goede geluidskwaliteit, een veilige verbinding en een hoge mate van bedieningscomfort.

In de lente van 2016 komt de Phonebox met draadloze oplaadmogelijkheid beschikbaar voor de Superb die uiteraard op de Autosalon van Genève worden getoond. Met deze technologie kan een smartphone (indien compatibel) inductief worden opgeladen volgens de Qi-standaard. De stroom wordt draadloos overgebracht van een spoel die onderin de Phonebox is geplaatst naar een ontvangerspoel in de telefoon: ook wordt data overgebracht van de zender en de ontvanger om een optimale energieoverdracht te waarborgen. De mobiele telefoon kan tijdens het opladen gewoon worden gebruikt.

Veel smartphones van Google, Blackberry, LG, Nokia, Microsoft, Samsung en Sony beschikken al over Qi-technologie. Andere apparaten zoals de iPhone kunnen draadloos worden opgeladen met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde telefooncases.

One thought on “Draadloos opladen: de SKODA Phonebox

Geef een antwoord