Toyota

Actieve veiligheidsuitrusting Toyota Safety Sense nu ook standaard op vernieuwde Verso

Toyota heeft de veelzijdige Verso voor 2016 vernieuwd. Steeds meer Toyota-modellen krijgen Toyota Safety Sense aan boord, zo ook de Verso. Met deze belangrijke verbeteringen op het gebied van actieve veiligheid werd ook het interieur van de zowel de 5- als 7-zits MPV volledig vernieuwd.

Toyota-Verso-02032016-6‘No compromise’ op actieve veiligheid
Het ultieme doel van Toyota is om actieve veiligheidssystemen over steeds meer modellen uit te rollen. Toyota streeft er naar om verkeersongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom komt Toyota met Toyota Safety Sense en kiest het merk ervoor om op steeds meer modellen het TSS systeem standaard te maken. Op de nieuwe Verso bestaat dit pakket uit:

  • Pre-Collision System (PCS) met Pedestrian Detection – helpt onder meer kop-staartbotsingen te voorkomen en waarschuwt de chauffeur ook zodra zich een voetganger voor de auto bevindt.
  • Lane Departure Alert (LDA) – waarschuwt als de auto de rijbaan dreigt te verlaten.
  • Automatic High Beam (AHB) – automatisch dimmen van grootlicht indien tegenligger opdoemt.

Toyota-Verso-interieur-02032016-2Interieur vernieuwd
Het interieur van de Toyota Verso is vernieuwd, waarbij hoogwaardige materialen zijn toegepast. De gebruiksvriendelijkheid van het dashboard is naar een hoger plan getild en de lay-out van het 7″ Toyota Touch 2-systeem is aangepast.

4 aandrijflijnen
Er is keuze uit twee benzinemotoren: 1.6 VVT-i (97 kW/132 pk) en 1.8 VVT-i (108 kW/147 pk). Deze laatste is er ook in combinatie met CVT-transmissie. Beide hebben een (geremd) aanhangwagengewicht van 1.300 kg. Verder is er een dieselmotor beschikbaar: 1.6 D-4D-F (82 kW/112 pk).

Uitvoeringen
Verder introduceert Toyota voor de Verso een serie fraaie, nieuwe kleuren en nieuwe 16” en 17”  lichtmetalen wielen. De Verso kan in 4 uitvoeringen worden gekozen:

  1. Comfort
  2. Aspiration
  3. Dynamic – nieuw in het programma
  4. Executive – nieuw in het programma. Deze heeft een zeer uitgebreide uitrusting met onder meer stoelverwarming voor, halflederen bekleding, Touch & Go Plus-navigatie, HID-verlichting, koplampsproeiers, LED-dagrijverlichting en Smart Entry & startknop.

De laatste twee uitvoeringen vervangen de Business en Dynamic Business.

One thought on “Actieve veiligheidsuitrusting Toyota Safety Sense nu ook standaard op vernieuwde Verso

Geef een antwoord