Volvo

Volvo XC90 Excellence beleefde Europese première op Autosalon van Genève

Volvo’s meest luxueuze model in de 89-jarige merkgeschiedenis – de Volvo XC90 Excellence – beleefde zijn Europese première op de Autosalon van Genève. Ruimte, luxe en hoogwaardige technologie krijgen in deze exclusieve vierzitter de volle aandacht. De komst van de XC90 Excellence benadrukt het premium karakter van Volvo meer dan ooit.

De XC90 Excellence is gebaseerd op de prijswinnende XC90 en biedt een unieke ervaring op het gebied van Scandinavische luxe, innovatie, raffinement, comfort en stijl. Dat vertaalt zich onder meer in met leder afgewerkte interieuroppervlakken en het beste kristalglas – waaronder unieke kristallen glazen – van het toonaangevende Zweedse kristalhuis Orrefors.

In tegenstelling tot de Volvo XC90 met standaard zeven zitplaatsen, heeft de Excellence-uitvoering uitsluitend vier zitplaatsen. Achterin is plaatsgemaakt voor twee individueel verstelbare stoelen met massage- en ventilatiefunctie.

Net als de normale XC90 bouwt Volvo de XC90 Excellence op Volvo’s modulaire platform Scalable Product Architecture (SPA). De XC90 Excellence is alleen leverbaar met de beproefde T8 Twin Engine. Deze plug-in hybride aandrijflijn met benzinemotor heeft drie karaktervolle standen: Pure, Hybrid en Power. De aandrijflijn levert maximaal 299 kW (407 pk) en een koppel van 640 Nm en heeft een indrukwekkend lage CO2-emissie van slechts 49 g/km.

“De XC90 Excellence biedt een sublieme en luxueuze ervaring. Het is onze top-of-the-line XC90 en we merken dat onze trouwe klanten veel interesse hebben in deze uitvoering”, zegt Björn Annwall, Senior Vice President Marketing, Sales en Service bij Volvo Car Corporation. “Met de extra geluidsisolatie, het verbeterde Bowers & Wilkins Premium Sound System en de gemakkelijk verstelbare achterstoelen biedt de XC90 Excellence een ongekend niveau van luxe, rust en comfort.”

De verkoop van de XC90 Excellence is officieel gestart in geselecteerde markten en verloopt exclusief online, waarmee Volvo het belang van de online verkoop van auto’s onderstreept.

De XC90 Excellence treedt hiermee in de voetsporen van de First Edition XC90, die in een oplage van 1.927 genummerde exemplaren alleen online werd verkocht via www.volvocars.com. Alle 1.927 XC90 First Editions waren binnen 48 uur na de verkoopstart in 2014 uitverkocht. De gelimiteerde uitvoering vierde het jaar waarin Volvo werd opgericht.

 

De online verkoop van de XC90 Excellence is gestart in Zwitserland, Frankrijk, België en Luxemburg. In China start de verkoop aankomende lente.

 

“Dat we de Volvo XC90 Excellence exclusief online aanbieden illustreert perfect dat Volvo inspeelt op het nieuwe koopgedrag en auto’s op een andere manier gaat verkopen”, zegt Björn Annwall. “Ongeacht waar klanten hun auto bestellen, het streven van Volvo blijft om klanten de beste customer experience te bieden, samen met onze dealers.”

Het digitale verkoopplatform is een belangrijk onderdeel van Volvo’s wereldwijde marketingstrategie Way to Market. Het platform werd ontwikkeld na de succesvolle verkoop van de First Edition-modellen. Het platform zal in de toekomst vaker worden gebruikt nu Volvo heeft besloten wereldwijd meer modellen ook online te gaan verkopen ter ondersteuning van de bestaande Volvo-dealers.

Volvo heeft nauw samengewerkt met haar dealernetwerk om het persoonlijke element dat zo belangrijk is bij het kopen, afleveren en onderhouden van auto’s, ook online te behouden.

One thought on “Volvo XC90 Excellence beleefde Europese première op Autosalon van Genève

Geef een reactie