Toyota

Toyota grote winnaar in ANWB Top 10 in praktijkverbruik zuinigste auto’s

Toyota komt als grote winnaar uit de bus in een uitgebreid onderzoek van de ANWB en Natuur en Milieu over het praktijkverbruik van auto’s. Zowel de Toyota Yaris Full Hybrid als de gloednieuwe Toyota Prius pakken een eerste podiumplaats in verschillende categorieën.

Yaris en AYGO dominant in ‘Klein Benzine’
In de categorie ‘Klein Benzine’ is de Toyota Yaris Full Hybrid de zuinigste van allemaal. Toyota staat nog een keer in deze categorie met een mooie vierde plaats voor de AYGO 1.0 VVTi. Beide modellen zijn niet alleen op papier, maar ook in de praktijk bijzonder zuinig.

Prius wint in categorie ‘Middelgroot Benzine’
De nieuwe Toyota Prius (leverbaar vanaf 29.995 euro) is de grote winnaar in de categorie ‘Middelgroot Benzine’. De auto blinkt uit in zuinigheid. Toyota is in deze categorie heer en meester, want op de tweede positie staat de Auris Hybrid en de Toyota Prius+ eindigt op de vijfde plaats. Ook in de categorie ‘Groot Benzine’ scoort Toyota goed. De achtste positie is voor de nieuwe Toyota RAV4 Hybrid die leverbaar is vanaf 39.995 euro.

Praktijkverbruik berekend met speciale formule
De indicatie van het praktijkverbruik is berekend via een door TNO en Travelcard ontwikkelde formule. Deze formule is afgeleid na analyse van een grote hoeveelheid data over werkelijk getankte liters brandstof en werkelijk gereden kilometers.

One thought on “Toyota grote winnaar in ANWB Top 10 in praktijkverbruik zuinigste auto’s

Geef een antwoord