MAN

MAN op zijn innovatiefst op Transport Compleet

MAN liet zich op de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg van zijn meest innovatieve kant zien. Op de beurs toonde MAN zes trucks die de breedte van het gamma onderstrepen en die de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, efficiency én connectiviteit laten zien.

Op Transport Compleet toonde MAN zijn brede gamma. Naast de TGL en TGX stonden ook speciale voertuigen zoals de compacte vier-assige MAN 37.560 zwaar transport-trekker, goed voor 150 ton treingewicht en de zeswielaangedreven TGS 43.440 8×6 WSA met tridem widespread achterasconstructie op de stand. Dit laatste model is samen met Wierda Voertuigtechniek speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld en wordt afgeleverd als kant-en-klaar bouwvoertuig. Maatwerk en korte levertijden gaan daarbij hand in hand. De aanwezigheid van de TGS 43.440 8×6 BH WSA in Hardenberg onderstreept nog eens de marktleidersrol van MAN op het gebied van grondverzet en bouwtransport.

Focus op innovatie
In Hardenberg stonden ook belangrijke MAN-innovaties in de spotlights. Topmodel MAN TGX D38 is efficiënter dan ooit door de toepassing van de nieuwe generatie MAN TipMatic TX-versnellingsbak. Bovendien dragen nieuwe functies van de EfficientCruise-assistent bij aan een verdere verlaging van het verbruik en de TCO (Total Cost of Ownership).

Voor de veiligheid: slimme lichttechnologie
Sinds begin dit jaar zijn de TGS- en TGX-modellen uitgevoerd met een nieuw lichtontwerp. De in de lichtunits geïntegreerde LED-dagrijverlichting springt daarbij direct in het oog. Deze slimme en energiezuinige lichttechniek maakt de truck nog beter zichtbaar én herkenbaar. Ook de parkeerverlichting is uitgevoerd met LED-technologie. Evenals voor de dagrijverlichting zijn er afhankelijk van de omstandigheden diverse helderheidsniveaus.

Ook zijn alle MAN-modellen nu leverbaar met een automatisch verlichtingssysteem. Dit werkt heel eenvoudig: als de bestuurder de ‘Auto’-functie selecteert, schakelt het voertuig op basis van de hoeveelheid omgevingslicht automatisch het dimlicht in of uit. Het dimlicht wordt bij ingeschakelde ruitenwissers altijd automatisch geactiveerd. Ook de stadslichten en de zijmarkeringsverlichting worden door dit lichtsysteem aangestuurd. Overigens is het automatische verlichtingssysteem ook te combineren met de automatische regensensor. De bestuurder kan via de intervalfunctie zelf de gevoeligheid van de sensor instellen.

Altijd verbonden met MAN Telematics
Ook op het gebied van connectiviteit liet MAN in Hardenberg grote stappen zien. Het TeleMatics-aanbod voor de MAN-trucks krijgt een extra dimensie met de beschikbaarheid van de MAN DriverConnect App. Hiermee blijven chauffeur en expediteur optimaal met elkaar verbonden. De communicatie vindt plaats via tekstberichten. Belangrijke informatie en/of opdrachtwijzigingen zijn hiermee in real-time beschikbaar en altijd en overal te raadplegen.

One thought on “MAN op zijn innovatiefst op Transport Compleet

Geef een antwoord