MAN

MAN introduceert MAN DriverConnect App

MAN breidt het TeleMatics-aanbod uit met de MAN DriverConnect App. Deze app zorgt voor een optimale verbinding tussen de chauffeur en de expediteur en garandeert een effectieve communicatie door middel van tekstberichten. Informatie of opdrachtwijzigingen zijn daarmee zonder vertraging altijd voorhanden en overal en altijd eenvoudig te raadplegen.

Met behulp van de app kan de bestuurder snel en gemakkelijk tekstberichten versturen, om de meldkamer van zijn opdrachtgever zo op de hoogte te houden van het tijdstip van aankomst op de bestemming, pauzes, de actuele status van de lading of een eventueel pechgeval. Zelf ontvangt de bestuurder via de MAN DriverConnect App informatie over opdrachten en adressen die hij kan accepteren via het in de vrachtauto geïntegreerde MAN navigatiesysteem. Deze werkwijze voorkomt schakel- en typefouten. Op deze manier wordt de lading rechtstreeks, zonder miscommunicatie en onnodige extra kilometers om het juiste adres te zoeken, op de plaats van bestemming afgeleverd. Bovendien houden de fleetmanager en de expediteur zo het overzicht over transporten en orders.

Tevens maakt de app het de bestuurder gemakkelijker door hem te begeleiden bij de routinecontroles voorafgaand aan het vertrek. Eventuele afwijkingen die zich in de procedure voordoen kunnen eenvoudig worden vastgelegd, worden gedurende de dag niet vergeten en kunnen vervolgens snel worden verwerkt.

In het geval van pech stuurt de app alle relevante informatie door, zodat het serviceteam van MAN snel ter plekke is om assistentie te verlenen. De mobiele 24-uurs service, die door de fleet manager op de hoogte is gesteld, kan zo direct op de pechoproep reageren. De monteur is daarnaast volledig op de hoogte van het probleem en kan zich zo gedegen voorbereiden en de juiste apparatuur en onderdelen meenemen.

De MAN DriverConnect App is in 21 talen beschikbaar en is geschikt voor Android tablets met een maximum schermgrootte van 8,5 inch. MAN adviseert de Sony Xperia Z3 Tablet Compact en de Samsung Galaxy Tab S8. Voor het gebruik van de app dient als minimale vereiste MAN TeleMatics in de truck geïnstalleerd te zijn, in combinatie met de drie servicepakketten Basic, Map en Connect.

De Time- en Eco-servicepakketten zijn eveneens beschikbaar en completeren het MAN TeleMatics-aanbod. Time levert daarbij alle relevante gegevens voor een effectief tijdmanagement. Eco levert de basisdata voor het optimaliseren van het brandstofverbruik en gebruikskosten en is daarmee een vereiste voor de MAN ConnectedCoDriver. Als onderdeel van deze praktische live remote training staat een trainer op afstand de bestuurder bij als een virtuele navigator. Daarbij focust de coach zich uitsluitend op de chauffeur, het voertuig en het inzetprofiel. Het doel van de training is het ontwikkelen en stimuleren van een zuinige rijstijl voor chauffeurs tijdens het rijden, om die stijl op de langere termijn vervolgens voor het gehele wagenpark van een klant door te voeren.

MAN introduceert de MAN DriverConnect App op de Bauma van 11 tot en met 17 april 2016.

One thought on “MAN introduceert MAN DriverConnect App

Geef een antwoord