Volkswagen

BUDD-e koppelt de auto aan het internet

Volkswagen zet op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas de deur naar de toekomst open met een emissievrije auto: de avantgardistische BUDD-e minivan. Het is het eerste model van Volkswagen op een nieuw en innovatief technologisch platform voor elektrische auto’s. De BUDD-e heeft een elektrische actieradius van 533 kilometer volgens de Europese NEDC-cyclus en is charismatisch dankzij zijn iconische design. Daarin zijn deels bekende trekken uit de historie van het merk verweven, maar tegelijkertijd hint hij met duidelijke, moderne lijnen naar de toekomst. Daarnaast is de BUDD-e zo verbonden als maar mogelijk is, waarmee hij een mobiele interface vormt tussen de wereld binnenin de auto en die daarbuiten.
03-Volkswagen-Persbericht-wereldpremiere-BUDD-e
De BUDD-e is een auto gekoppeld aan het internet, met toegang tot thuis – Smart Home – of de werkplek met behulp van de nieuwste generatie infotainment om reizen tot een interactieve ervaring te maken. BUDD-e biedt een compleet nieuwe manier van bediening en informatieverwerking. Alles is intuïtiever dan ooit tevoren. Aanraak- en gebarenbediening gaan naadloos samen. Schakelaars en knoppen zijn naar het verleden verwezen. Individuele schermen lopen door in grote infodisplays en analoge spiegels zijn vervangen door digitale schermen. De combinatie van deze nieuwe interactieve infotainment- en bedieningssystemen begeleidt inzittenden van het studiemodel van Volkswagen subtiel naar het einde van het decennium.
05-Volkswagen-Persbericht-wereldpremiere-BUDD-e
Het heden ontmoet de toekomst
Volkswagen laat zien in welke mate reizen zal zijn veranderd tegen de tijd dat we in 2019 de CES bezoeken met de Volkswagen BUDD-e. Vier vrienden gaan in een denkbeeldige reis van start in de auto van San Francisco naar Nevada, om een legendarisch Amerikaans festival te bezoeken via een interactieve reis in de wereld van morgen. Een wereld die waarschijnlijk zelfs al de wereld van vandaag is geworden, in januari 2016 in Las Vegas met de technologie van de toekomst aan boord van de BUDD-e.
06-Volkswagen-Persbericht-wereldpremiere-BUDD-e
Tot deze technologieën behoort Volkswagen’s nieuwe conceptuele platform voor elektrische auto’s: de Modular Electric Drive Kit (MEB). Daarmee zou de puur elektrische actieradius van grote serieproductiemodellen aan het einde van dit decennium voor het eerst vergelijkbaar zijn met die van de huidige benzineauto’s. Bovendien zou tegen die tijd de benodigde tijd om de batterijen op te laden zijn teruggebracht tot zo’n 30 minuten (80 procent capaciteit). Wat een doorbraak voor elektrische auto’s betekent.

01-Volkswagen-Persbericht-wereldpremiere-BUDD-e

One thought on “BUDD-e koppelt de auto aan het internet

Geef een reactie