Jaguar

Jaguar keert terug in autosport met deelname aan FIA Formule E LaVoit

Jaguar keert terug in de autosport. Vanaf de herfst van 2016 neemt Jaguar met een fabrieksteam deel aan het derde seizoen van het FIA Formule E World Championship – de eerste volledig elektrische ‘single-seater’ raceklasse ter wereld. Het FIA Formule E World Championship is voor Jaguar het ideale platform voor de verdere ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen, inclusief motor en batterijtechniek. Waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de technische expertise van Williams Advanced Engineering.

Nick Rogers, Group Director engineering bij Jaguar Land Rover: “Ik ben trots op onze terugkeer in de autosport en de deelname aan het innovatieve Formule E kampioenschap. Elektrisch aangedreven voertuigen spelen een rol in onze toekomstige productportfolio en Formule E biedt de unieke kans om de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen te versnellen. Het kampioenschap dwingt ons te ontwerpen en te testen onder extreme omstandigheden in competitieverband. Ik ben ervan overtuigd dat de auto-industrie de komende vijf jaar sneller verandert dan in afgelopen drie decennia. De toekomst gaat over connectiviteit en duurzaamheid. Elektrificatie en lichtgewicht technologie worden belangrijker dan ooit. De spectaculaire Formule E raceklasse speelt hier op in en het kampioenschap past dan ook perfect bij ons merk.”
2-Jaguar-Formula-E
FIA-voorzitter Jean Todt: “De FIA verheugt zich om Jaguar te verwelkomen als negende fabrikant in de Formule E. Wij zijn deze raceklasse gestart om autofabrikanten de gelegenheid te bieden om autosport te bedrijven en tegelijkertijd elektrische aandrijftechniek voor de toekomst te ontwikkelen. De aangekondigde deelname van een prachtig en historierijk merk als Jaguar is het bewijs dat Formule E succesvol is.”

Alejandro Agag, Chief Executive Officer van Formule E: “Wij zijn zeer blij met de toetreding van Jaguar. Het automerk kent een geschiedenis vol sportieve successen. Jaguars terugkeer in de mondiale autosport bevestigt dat het Formule E kampioenschap een enorme invloed heeft op de ontwikkeling van elektrische auto’s. Dankzij de vele gepassioneerde Jaguar-fans zal de populariteit van Formule E verder toenemen. Formule E is de toekomst van autosport.”

3-Jaguar-Formula-E

One thought on “Jaguar keert terug in autosport met deelname aan FIA Formule E LaVoit

Geef een antwoord